Бойко Борисов: С БСП и ДПС няма как да преговаряме

03.02.2023 / 20:03 4

снимка Булфото

Няма как да преговаряме с БСП и ДПС. Това каза на срещка в Петрич лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него след предсрочните парламентарни избори „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ ще останат в изолация.

По думите му последното е било най-добре работещо правителство от всичките. "Много от хората там ги познавам. Те бяха на по-ниски позиции по време на нашето управление, но бяха много добри професионалисти. Като започнем от Гълъб Донев, той е изключително прагматичен, умерен, дисциплиниран, човек, който си върши работата", заяви Борисов, коментирайки новия служебен кабинет.

Росица Велкова беше много добра, зам.-министър години наред при нас. Разбира се, имаме към някои от тях големи забележки, посочи Борисов. Той добави, че партиите реално са абдикирали от управлението.

Сега всички започват да говорят за местните избори, какъв сигнал е към обществото това ?! Че ще се похарчат още 100 милиона за същото, каза Борисов.

Защото в каквато и конфигурация да се обединяват (бел. ред. ПП и ДБ), а те го правят, защото разбраха, че не могат да победят ГЕРБ и сега ще пробват всичките да си скрият спада надолу от провала на техните действия и ще опитат да правят нещо голямо, защото знаят, че ще останат в изолация, коментира Борисов и продължи, че това отново ни праща към служебното правителство. Хубав, лошо, това е следствие на това, което е казал Радев. Последно мен някой може да ме заподозре във връзки с Радев, освен някоя болна глава, буквално казано, но ние му даваме властта да си я упражнява, а ние продължаваме да си говорим какво ще правим на местните избори, подчерта Борисов.

Първо тези избори, които се явиха сега е нещо, което е безспорен факт, с отиването на Промяната от управлението, бензинът падна точно с 1 лев, сиреч няма кой да ви бърка в джобовете и да ви взема по 1 лева на литър, факт, отбеляза Борисов, цитиран от  БГНЕС.

Галопиращата инфлация кой я доведе, попитайте Асен Василев. Затова, че цените и всичко отиде до тавана кой е виновен – пак те. И тези същите, които обаче намериха време да си намерят “Джемкорп“, намериха време да се финансират дебело по втория начин, заобикаляйки закона от други фирми. Трябваше да ги попитате - ако вие сте добрите 800 000 примерно, другите партии, които ще изкарат 2 милиона общо заедно, лошите българи ли са това? Е, как делят хората така, възмути се Борисов.

Той обясни, че ГЕРБ има много ясна политика. „Ние сме били в коалиция досега два пъти – веднъж с Да, България, тогава бяха Реформаторски блок, и веднъж сме били с Патриотичен фронт, защото с такива партии имаме сечение. Партията не реагира добре, ако се мине в подобен тип разговори с БСП, ДПС и т.н. Само че в един момент ПП и ДБ ще останат в изолация – дали първи или втори няма значение. И отново ще започнем протакане на първия мандат, втория, третия. Това им е заявката, коментира Борсов. Аз ще разговарям с всички. Да, България и ПП са били в коалиция, имали са вицепремиер от БСП и понеже сега се страхуват да не би нещо да се направи, изведнъж БСП станаха лоши. Аз декларирам ние няма да се коалираме с БСП, същата декларация я направиха Кирил, Асен и Христо Иванов и ще видите колко са лицемерни. Защото ако им стигат с БСП, те пак ще направят коалиция с тях. С една дума, когато говорят за нас и ДПС, или за Възраждане, това е лошо, но ако е с тях – е добро, подчерта Борисов. Все повече хора разбраха как са се облагодетелствали по време на тяхното управление.

По енергийната тема, Борисов съобщи, че Газпром няма да обжалва в България това, че не преминахме от евро или долари към рубли, защото нямат основание. Продали са си газа на 130%. Като отидат на арбитража какво ще кажат един и същи газ вместо за 100 лева сме продали за 130 сега ще се съдим с тези, които са ги дали?! Само по това може да разберете докъде са я били докарали. Благодарение на тяхната политика ние платихме с 30% по-скъп газ, пак руски. И затова Газпром отчита рекордни приходи. Лукойл също отчита рекордни приходи – близо 5 млрд. Защо? Защото по 1 лев на всеки литър си взема. А на някои връщаха по 25 ст., каза Борисов.

Фактът, че те се обединяват, означава, че ние сме първи, подчерта още Борисов. ПП е вече крайно лява партия, по-лява от БСП, с уж не знам кое им е дясното на колегите от Да, България, не знам как ще работят, допълни Борисов. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Радостин (преди 1 месец)
Рейтинг: 76998 | Одобрение: -242
Борисов е ръждясал евросоциалист, политически вампир и пословичен лъжец и крадец.
Всеки да си получи заслуженото !
2
0
cron1 (преди 1 месец)
Рейтинг: 44983 | Одобрение: 1648
Защо лъжеш, боклук? И с БСП ще бъдете, чийто бивш член си и с ДПС, с които заедно управлявахте! А на теб, мястото ти е в затвора! Гняв
Марио Кроненберг
6
0
kris (преди 1 месец)
Рейтинг: 257951 | Одобрение: 31371
След продъжителни преговори си стиснаха ръцете....после гушите.....после си свалиха и панталоните.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
0
kaka (преди 1 месец)
Рейтинг: 57459 | Одобрение: 7254
Защото сте едно тяло. Комунистическата партия ви създаде и ви турна да тормозите и грабите народа. Те 45г и вие 35.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама