Бойко Борисов: С наша помощ всеки бизнес в затруднение ще може да се рестартира

08.06.2020 / 11:17 5

Снимка: Булфото

Мярката 60/40 ще бъде удължена до септември, за да може всеки бизнес в затруднение да се рестартира с наша помощ, съобщи премиерът Бойко Борисов в началото на извънредното заседание на Министерския съвет в понеделник, съобщава "Дунав мост".

Социалният министър Деница Сачева поясни, че до момента по мярката са подадени 15 371 заявления за 260 698 служители. "Нашите очаквания са, че заявленията ще нарастват. От 1 юли ще има нов дизайн на мярката", обясни тя.

„За автобусния транспорт мярката ще достигне съотношение 80/20”, каза още Сачева и напомни колко важен е секторът "Транспорт".

 
Към момента, министърът информира, че общият брой на безработните е 290 хиляди. Тя обяви и инициирането на нова мярка за намаляване на безработицата. Със 160 млн. лв. от Оперативна програма „Развитие на човешките развитие” ще се осигури работа срещу минимална работна заплата и осигуровки на част от незаетите.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
айки (преди 3 години)
Рейтинг: 24200 | Одобрение: 7685
ужасссссс.   какъв бизнес ще рестартираш бе, тиква гадна....то няма бизнес ,хора няма.....нищо няма.....
1
2
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 61430 | Одобрение: -28455
Тези генерални изводи за бизнеса кой ви ги каза? На каква база са тези изказвания, статистика ли правите или ходите по градовете и говорите с производителите?
7
0
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 308281 | Одобрение: 45671
Борисов : Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча как да го правя.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
5
0
Blue hills (преди 3 години)
Рейтинг: 28900 | Одобрение: 12685
С вас нищо не може да започне, да се развие или да рестартира. Вие убивате всеки бизнес, който върви и е зависим от държавата, демек вас. Прав е колегата, че всичко кадърно като предпиремач, се изнесе. Как не те е срам, мутро банкянска, да се показваш и да плещиш глупост след глупост! Не виждаш ли, че народа откровенно те мрази!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама