Бойко Борисов: Варна вече далеч изпреварва Бургас по развитие

12.08.2017 / 12:45 37

Варна вече далеч изпреварва Бургас по развитие. Това обяви министър председателят Бойко Борисов днес. Той присъства на официалния старт на ремонта на бул. "Васил Левски". На събитието бяха още Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, министрите Николай Нанков, Красимир Каракачанов, Ивайло Московски и Владислав Горанов, кметът на Варна Иван Портних, общински съветници и други.

"Влизайки по магистрала "Хемус" през летището тежкият трафик ще се извежда към пристанището. Когато водихме съвещание за Варна какво да направим за транспортния трафик, за туризма и за разширяващия се бизнес, кметът постави този булевард като основен приоритет. Не искаме да допускаме това, което се случи в Бургас – АМ "Тракия" влезе в самото сърце на града и след това няколко години правим обходи, за да можем да оправим трафика в града. Ние сме в готовност догодина за празника на Варна директните платна, които минават, да отиват до изхода на Варна за курортите. От днес започва денонощна работа и дано да има и мека строителна зима. Варна ни е морската столица и затова към не я подхождаме по този начин.

Другото - това е кампуса, математическата гимназия, който ще стане гордост на Варна, особено за интелигенцията, едно бижу за този град. Още 25 милиона влагаме от "Региони в растеж" за три булеварда в Аспарухово. Днес говорим за два обекта на стойност 85 милиона лева, които до средата на следващата година трябва да ги приключим. Варна вече далеч изпреварва Бургас. С "Хемус", с кампуса на Математическата гимназия, и всичко това, което правим. Сега дори ще започнат да мърморят другите. Аспаруховия мост откакто беше построен не беше пипан. Такива като мен са минали поне 20 през това време. Ние поне освен отговорите, оставяме и инфраструктура след себе си", каза Борисов и добави, че с финансовия министър Владислав Горанов са амбицирани да направят Варна перлата на Черноморието.

Кметът Иван Портних също коментира започващия ремонт на бул. "Васил Левски". "Стартираме един много мащабен проект. За сравнение - в последните десетилетия единствено Аспарухов мост е с подобен като обем обект. Изграждането на бул. "Левски" знаете, че е планирано от десетилетия. Той ще преразпредели от една страна движението в градската част, защото минава под трите основни булеварда и свързва диагонално различните краища на града.

От друга страна това е и решаване за изнасянето на трафика транзитния, който върви към курортите и идва от АМ "Хемус". Това прави важността на обекта изключително голяма. Има пет кръгови, булевард "Левски" ще минава под "Сливница", "Цар Освободител", "Владислав" долу до булевард "Девня". Чака ни много работа, но след една година се надявам градът ни наистина да се радва на една коренно променена транспортна инфраструктура. Надяваме се за година да се приключи", коментира градоначалникът.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
2
ЕВСТАТИЕВ (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В Морската ни градина е ужас ,кошчетата за боклук не стигат ,препълнени и всичко останало на земята ,пейките не стигат  няма къде да седне човек ,то тук  там  има ама незастопорени и младежите ги крият из храстите  останалите изпочупени  и неугледни .Няма ли фирма за поддръжка  да свърши някоя полезна работа за тоя град.А с тия панаири на открито я превърнахме на бунище,шум,врява,мръсотия  и кой печели от тая работа  не ми е ясно.
7
3
Ak (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
За съжаление миналата седмица ходих в Бургас в морската им градина и с жалост ще трябва да призная,че е в пъти по-красива и добре подредена от нашата ,много по пъстра с много повече забележителности имат музеи на флората и фауната по -чиста .Имат изградени мостове за пешеходци,някакви надлези и хората си пресичат от там няма забавяне на трафика им,мениджмънта на града е в класи над нашия,но пък от друга страна хората са по кофти едно малко успокоение Усмивка
1
0
Капитан Врунгел (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Верно е ,че си Калитко.
2
2
БАЙ ХОЙ (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А ДА , ЗАБРАВИХ . СЕГА Е ДЕМОхРАЦИЯ ! 
3
2
БАЙ ХОЙ (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
АЙДЕ БЕ КАН 1 , БТВ , НОВА , СКАЧАЙТЕ , ПРАЩАЙТЕ ДРЪЖКИТЕ НА МИКРОФОНИ/ ДЖУРНАЛАЙКИТЕ СИ / ПУСКАЙТЕ ЕКСКЛУЗИВНО ..... 
3
2
БАЙ ХОЙ (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
       БОЙКО СИГУРНО ПАК НЕ ЗНАЕ :: ГЕРБ притиска да плащат „по нови тарифи“  СКАНДАЛ: РЕКЕТ на земеделски милиардери стои зад „Суджукгейт“! Мартинов събирал „кръвния данък“, МАФИЯТА в действие за…
4
3
БАЙ ХОЙ (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
[justify]Скъпи другарю Живков! Както казваше едно време Любомир Левчев, не можете да ми забраните да ви обичам! Ами така ,де! Ако наистина ни гледате нейде отгоре, нейде от Рая, добре я караме, нали? [size=2][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Толкова е силна партията, дето някога водехте, че дори и 30 години след като партийните кариеристи ви свалиха, те са живи! Те, Вашите кадри, другарю Живков! Знам, че сте доволен: досега беше президент комсомолски секретар, член на БКП, а баща му шеф в Окръжния комитет на БКП в Благоевград. Ама Бойко , дето ви масажираше ушите изпълнява вашите заръки, другарю Живков! В неговото правителство е внучката на вашия съпартизанин от отряда „Чавдар” – Георги Павлов. Лилито Павлова, помните ли я – една такава дебеланка, бузеста, сега пак е министър. И Цецо пак върти властта – оня, дето баща му е бил шофьор на шефа на Държавна сигурност генерал Шопов! И две трети от парламентарната група на ГЕРБ са били някогашни ваши членове, другарю Живков! А пък Румянка Бъчварова – на главния редактор на вестник „Отечествен фронт” дъщерята – отново е във властта, сега пък началник на кабинета на премиера. Всичко е наред, другарю Живков, бъдете спокойни горе, защото вашият пазвантин стриктно изпълнява заветите Ви. Помагат му много усърдно другарите Симеонов, Сидеров и Каракачанов! И затова народът все повече и повече ще ви обича – все си мислим ние тук, на земята, че това е хитър номер с Борисов: той ни накара да ви обичаме, да милеем за вас! Другарю Живков – на земята всичка е наред! Борисов няма да ви предаде ! .../[font=Merriweather-Bold]Стефан Северин[/font][/font][/size][/justify]
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Безшумни, екологични трамваи в града и до кварталите, до Златните и летището. Всички други "шосейни" тъпотии са илюстрация колко са глупави Боко § Со. Няма град в Европа който да не се развива НА РЕЛСИ. Невъзможно е !
5
3
kris (преди 11 месеца)
Рейтинг: 128634 | Одобрение: 47889
Бойко : От всички инструменти измислени от човечеството , най-обичам вилицата и лъжицата.......Който ги няма , да духа супата.......!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
8
1
диетолог (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Бокооооо, другия път, шунка искай, че от тия суджуци, гъза ти, като на 8-ми приморски полк-тъпана е станал.....
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
да драги тъпчещ се со соджуци изпревари Бургас по броя на дупките трапищата и тъмните улици. гарантиарно  от гроб.
18
1
Варна (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Изглежда се договори много,много добре с варненското "трибуквие"?
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А колко пари ще се инвестират за намаляване на циганската раждаемост? Паразитите по-бързо се размножават от здравия организъм и то дотогава докато го изядат. 
16
1
Иванчо (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Като го гледам по снимките нашия премиер-слънце какъв задник и какво шкембе е отпрал, направо не мога да повярвам, че е изплюскал 4 тона суджук!!!!
9
2
БАЙ ХОЙ (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
„Бойко Борисов започва битката за живота си, богатството и всичко останало“. Обаче този път врагът не е ялов като БСП, или Реформаторският блок. Врагът е топка висока, с много власт и много влияние, много тайни и много компромати. И много умен, и голяма гад. Той е СЪЗДАТЕЛЯ на КОЙ, на Борисов, на Цацаров, на мутрите, на олигарсите. Той е Ахмед Доган."/ Б.Б. Д.П. С.Ц. А.Д. - ВСЕКИ СРЕЩУ ВСЕКИ , ВСЕКИ С ВСЕКИ ! ВАШИНГТОН , МОСКВА И АНКАРА СА С БИЛЕТИ ЗА ПЪРВИЯ РЕД  
28
1
Варненски (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Курва!Сега като отиде в Бургас друга песен ще запее!
16
0
чук чук начук (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В същото време Солун град със същото по брой население изграждат метро с две линии като идеята е да имат и трета линия.
12
1
Петър Мухтаров (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Горкия Портних,ергена Борисов ще изкара душата на Местните ГЕРБаджии,ще ги влачи с себе си навсякъде.
20
1
batkojoro (преди 11 месеца)
Рейтинг: 3143 | Одобрение: 1493
Според мен връзката с Владислав да е чрез кръгово, на двадесет метра от светофара е поредната простотия на някой болен мозък!
8
2
ддд3 (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 ,,Не искаме да допускаме това, което се случи в Бургас – АМ "Тракия" влезе в самото сърце на града и след това няколко години правим обходи, за да можем да оправим трафика в града..........Ами помислете за Аспарухов мост 2 сигурно ще струва колкото една метростанция в СТОЛИЦАТА .А бул. Левски да не би да обикаля под или над Варна......
34
2
El (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Нали "Варна е село и село ще си остане" !? -ей това повтаряше като мантра Б.Борисов преди време. Марш от Варна, ама си вземи и ТИМ и кмета! Можем и сами да се оправяме, ако не се бъркаш.
10
22
България (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Каквото и да е, по добре е от ония палячо Кирилчо.....Няма какво да си кривим душите.Спомнете си тогава как изглеждаше Варна и на какво приличаше
15
2
варненец (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
по добре беше да се разшири бул Цар освободител от Винс до изхода за добрич!
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Господари на ефира няма да им стигнат статуетките.
14
1
е ама ба си (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Чакайте бе преди една седмица Боко обясняваше, че бул. Левски ще минава над въпросните булеварди с 3 три ленти във всяка посока + още едно локално платно което ще е за отбиване във всеки квартал, сега пък щял да минава под тях.
27
6
gugutka (преди 11 месеца)
Рейтинг: 32701 | Одобрение: 14451
Баси наглия е този. Буквално се подиграва с народа.
28
4
makvikar (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Алабала за простия народ нали???
9
17
Калитко (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Червените маймуни правят кисели гримасиУхилен
33
3
biz (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Балъците от Варна сигурно ще повярват на борисовите уловки. Такива лапнишарани не съм виждал. Този е абсолютен наглец, да лъже така гадно. При положение , че на юг хвърля пари за два Цанкови камъка, а за севера - само трохи и много прах в очите!
12
3
vesko varna (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
po kakvo be boiko gi izprevarvame,imach li si predstava kakvi sa zaplatite v varna-edin avtobusen chofior naprimer raboti za ne  poveche ot 600lv.nedeite da drynkate prazni prikazki
14
1
123 (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
бре бре бре, ай да видим ...
25
3
kris (преди 11 месеца)
Рейтинг: 128634 | Одобрение: 47889
А ще има ли две ленти за ляв завой на Цар Освободител  до ВиК..... Ще оправят ли кръстовищата на Царя и Смирненски и Сливница / Смирненски.......Или околовръстното в Левски , край тия работилници там , където в час пик , еднолентовото "Околовръстно" се пука по шевовете.......А нещо за магистралата Варна-Бургас.......?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
35
1
БНА (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
''Бойко Борисов: Варна вече далеч изпреварва Бургас''Изглежда бързо забрави ,че миналата година даде 160 милиона в повече на Бургас,сравнение с Варна..
31
1
Варненка (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И правилната фирма ще изпълни ........!
34
1
Инчхай (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А дано, ама надали. И отзад любимите ни Хирдострой, които са на "силно наши" хора и работят много качествено.
19
10
plabov1080 (преди 11 месеца)
Рейтинг: 48096 | Одобрение: 6431
Поне да беше свършило лятото, че сега задръстванията ще са огромни
plabov1080
40
4
витал (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ухилен голям виц...
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама