Бойко Борисов отговори на Слави за горивата (Ето какво му каза)

21.11.2018 / 23:21 18

Участвам в парламента на всеки парламентарен контрол, когато имам питане. Представянето на нов вицепремиер може да го направи друг вицепремиер. Днес имах много срещи. Това заяви при гостуването си в „Шоуто на Слави” министър-председателят Бойко Борисов. 

„Винаги, когато трябва, отивам в парламента. Много пъти това време се използва, за да се изговорят много обиди и лични нападки”, обясни Борисов.

Той коментира и високата цена на горивата у нас. „Новатанаредба за касовите апарати е, че когато се зарежда н бензиностанции, в бележката ще са длъжни да отбележат колко са акцизите за държавата, колко е нетната цена и колко е надценката, за да знае всеки българин колко е цената”, заяви Борисов.

„Как ще има монопол, десетки бензиностанции има и десетки рафинерии има. Цената на горивата създаде проблеми и в Русия. Истински се надявам, че в нашите находища Хан Аспарух и Силистар ще има добиви и на петрол, и на газ и тогава този въпрос няма да ни вълнува. САЩ приеха политика за шистовия газ, а в България това е мръсна дума. Целият свят в момента прави терминали, за да вкарва от САЩ втечнен шистов газ, а ние казахме, че няма да добиваме. Когато не искаш да добиваш, а имаш огромни валежи... Ние се ограничихме само до акваторията на Черно море”, посочи Бойко Борисов. „И аз искам да е много евтино. Само че България не произвежда петрол”, отсече той.

Относно искането за намаляване на субсидиите, които партиите получават, Борисов заяви, че ако субсидията стане 1 лв., партиите и парламентът ще попаднат в ръцете на богатите. „Това е единственият начин партиите да имат своя политически живот”, заяви министър-председателят.

Относно намаляването на субсидиите, които партиите получават, Борисов припомни, че ГЕРБ са подкрепили решението на хората, внесли са го, но депутатите не са го приели.
 
„Ако субсидията стане 1 лв., партиите и парламентът ще попаднат в ръцете на богатите. „Това е единственият начин партиите да имат своя политически живот”, заяви министър-председателят.

„Какво трябва да предложа според вас и ще го предложа?”, попита той водещия, допълва Блиц.

„Когато дойдат избори, догодина два избора има, партиите ще тръгнат през бизнеса, през социално слаби... И ставаме зависими от олигарсите. Трябва ли да го направим? Според мен – не. Това е дебат, който пак може да се проведе в обществото. Ние подкрепихме решението на хората, внесохме го, но депутатите не го приеха”,.
 
„Убеден съм, че има голям риск този ход. Но аз мога да поема ангажимент и ще го предложа. Но всеки политик трябва да е наясно през какви рискове се изправя. Дали това спестяване няма да ни излезе по-скъпо. Предпазвам всички, политическите партии, особено по-малките”, обобщи Борисов.  За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
3
squeezer (преди 5 години)
Рейтинг: 8711 | Одобрение: 3201
правят хора на малоумници,,мижай да те лъжем'' е работата...............

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама