Бойко Борисов провери дали плажът във Варна наистина ще се застроява (снимки)

10.08.2018 / 12:07 17

снимки: Фейсбук 

Министър-председателят Бойко Борисов направи оглед на терена във варненския район „Аспарухово“, за който се твърди, че ще бъде застроен в нарушение на закона с разрешението на регионалния министър Николай Нанков.

Както „Петел“ вече съобщи, журналистическо разследване на „Дневник“ показа, че министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е нарушил закона, като е разрешил строителството върху морския плаж във варненския кв. "Аспарухово". На мястото трябва да бъде изградено ново рибарско пристанище. Нарушението на закона е разкрито в сигнал, изпратен до Нанков от Камарата на геодезистите в България.

Според текста на сигнала министърът на регионалното развитие е подписал заповед, с която е дал траен градоустройствен статут на плажа, който според конституцията е изключителна държавна собственост. Така плажът вече може да бъде застроен, като определените за това параметри са плътност от 80%, само 2% минимална озеленена площ и височина на сградите 25 м.

Справка в Специализираната кадастрална карта на обектите, регулирани със Закона за устройство на черноморското крайбрежие, действително показва, че теренът, на който Нанков е разрешил строителството на 25-метрови сгради, е отбелязан като "морски плаж". Така той е отразен и в Кадастрално-административната информационна система на Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

На кадри от днешното посещение на премиера във Варна се вижда, че Борисов обсъжда проекта с кмета на града Иван Портних на място. Засега няма информация дали след инспекцията ще последва някаква промяна в плановете за ново рибарско пристанище.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
14
2
Blue hills (преди 8 месеца)
Рейтинг: 19577 | Одобрение: 9987
А дали ще проверят и Кабакум - плажа на марешки? Или на дупетатите им е разрешено застрояването?
18
7
Варна (преди 8 месеца)
Рейтинг: 55791 | Одобрение: 30251
И да не забравяме кое е най - важно за Варна в момента : Оставка на Портних и ДАНС и Сметната палата да обърнат с хастара всичко 
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
22
3
Варна (преди 8 месеца)
Рейтинг: 55791 | Одобрение: 30251
Свинщината е навсякъде във Варна и по плажовете. То само там да е свинщината. Вижте новата зона на Морска гара в какъв бардак я превърнаха  
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама