Бойко Борисов провери дали плажът във Варна наистина ще се застроява (снимки)

10.08.2018 / 12:07 17

снимки: Фейсбук 

Министър-председателят Бойко Борисов направи оглед на терена във варненския район „Аспарухово“, за който се твърди, че ще бъде застроен в нарушение на закона с разрешението на регионалния министър Николай Нанков.

Както „Петел“ вече съобщи, журналистическо разследване на „Дневник“ показа, че министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е нарушил закона, като е разрешил строителството върху морския плаж във варненския кв. "Аспарухово". На мястото трябва да бъде изградено ново рибарско пристанище. Нарушението на закона е разкрито в сигнал, изпратен до Нанков от Камарата на геодезистите в България.

Според текста на сигнала министърът на регионалното развитие е подписал заповед, с която е дал траен градоустройствен статут на плажа, който според конституцията е изключителна държавна собственост. Така плажът вече може да бъде застроен, като определените за това параметри са плътност от 80%, само 2% минимална озеленена площ и височина на сградите 25 м.

Справка в Специализираната кадастрална карта на обектите, регулирани със Закона за устройство на черноморското крайбрежие, действително показва, че теренът, на който Нанков е разрешил строителството на 25-метрови сгради, е отбелязан като "морски плаж". Така той е отразен и в Кадастрално-административната информационна система на Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

На кадри от днешното посещение на премиера във Варна се вижда, че Борисов обсъжда проекта с кмета на града Иван Портних на място. Засега няма информация дали след инспекцията ще последва някаква промяна в плановете за ново рибарско пристанище.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
БАЙ ХОЙ (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 Ето на това му се вика да изтъркаш билетчето !!! Има данни за участие на "Мултифорс А.С" в 162 обществени поръчки за над 34 млн. лв. Фирмата е сключвала договори за охранителни услуги с Министерството на земеделието и храните, Министерството на транспорта, Министерството на отбраната, Министерството на икономиката, НЕК, Софийската областна администрация, "Топлофикация София", Националния военноисторически музей, УНСС, и "Булгартрансгаз". Университетът за национално и световно стопанство е сключил договори с "Мултифорс" на обща стойност 7 138 000 лв. без ДДС.някой да не си помисли че има нещо общо познанството с Б.Б. и късмета при търговете ;)
1
0
БАЙ ХОЙ (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А други провериха как Агенцията по заетостта е сключила договор за невъоръжена охрана за 3 187 944 лв. с ДДС с "Мултифорс А.С" ЕООД. Управител на фирмата е Магдалена Пеева - съпруга на Станимир Пеев, който е председател на Държавния резерв и военновременни запаси. За това съобщи OFFNews. Според публикации в пресата Пеев е близък с премиера Бойко Борисов.8-)
0
2
Росен (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Нека се направи рибарско пристанище. Срамота е град като Варна да няма. А въпросния "геодезист", който е откраднал името на Агенцията по геодезия и си е направил НПО, е време да получи едно дело. 
5
1
бат стойчо (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
един и същи сюжет - тимленд
2
0
вижте (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
вижте снимката  и скицата! моста на който се намират е точно пред паметника с лодката на Карантината! всичкия строеж вляво е точно пред рибарското селище и точно на плажа!!
4
0
фани ма (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Абе има грешки в кадастъра и те се оправят! ИИИ много шум за нищо!
7
1
ХА-ХА (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ще проверява ами,ако в плановете са пропуснали неговите обекти?
7
0
emigrant (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
nqma badeshte v balgaria
10
0
.. (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Там където проверява, може и да не се застроява.... но много добре знае, къде има НЕЗАКОННО строителство - вилите на приятелите му, които са на "сами брега на морето и на пясъка" !!
3
4
стоян (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И какъв е проблема да се промени този кадастър! Определено едно яхтено пристанище и няколко заведения е по-добре от някакви камъни
7
2
хе-хе (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И как точно провери? Може би като се увери, че на мястото в действителност няма пясък с плажуващи, а камъни и скали? Само дето статутът на имота като плаж се определя не от факта, дали там има скали или не, а от това като какъв е записан имота в кадастъра. При това положение, ако в кадастъра имота е записан като плаж, това означава, че там не може да се строи пристанище, или каквото и да е било, колкото и да е целесъобразно това. 
3
6
Марио Ангелов (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Няма кой да ги арестува на място!Намусен
14
2
Blue hills (преди 5 месеца)
Рейтинг: 15415 | Одобрение: 7685
А дали ще проверят и Кабакум - плажа на марешки? Или на дупетатите им е разрешено застрояването?
18
7
Варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 44361 | Одобрение: 23056
И да не забравяме кое е най - важно за Варна в момента : Оставка на Портних и ДАНС и Сметната палата да обърнат с хастара всичко 
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
12
6
КО (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
тая мишка , е крайно време да бъде подведен под някаква отговорност заради многобройните си фалшиви сигнали до всякакви институции.Нека бъде разследвана неговата дейност, защото там сигурно е интересно.Тая т.н. "камара на гедезистите на България" е също само едно създадено от него сдружение и не е никаква браншова структура.Просто манипулация с име и фойерверки.
22
3
Варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 44361 | Одобрение: 23056
Свинщината е навсякъде във Варна и по плажовете. То само там да е свинщината. Вижте новата зона на Морска гара в какъв бардак я превърнаха  
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
21
7
1213 (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
"журналистическа" свинщина е това, а не разследване! Преписан е сигнал и никакъв журналист не си е мръдна пръста! Един сигнал от каратерзиян - геодезист направил не малко далавери с имоти и измами! Изгонене от общината и сега се прави на интересен! Продължавате със заблудите!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама