Бойко Рашков: Купуването на гласове вече е започнало

30.09.2021 / 20:02 6

Снимка: Булфото

Има сигнали, че купуването на гласове вече е започнало. Това обяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

"Осигуряването на честни избори е приоритетна задача за МВР. От нас зависи да отговорим на очакванията на хората за свободно упражняване на вота и те сами да формират волята си как да гласуват. Недопустимо и инкриминирано е поведение за купуване и продаване на гласове. МВР по закон има правомощия в тази насока и упражнява достойно отговорностите. Именно затова често е на политическия прицел на отделни партии", каза той.

"Целта е ясна - наша отговорност е да оправдаем надеждата на българските граждани да живеят в почтена държава и ние ще оправдаем тези очаквания. Ще увеличим оборотите на противодействие на МВР срещу купуването на гласове, за което има сигнали, че вече е започнало. От днес усилията на министерството вече са насочени към предотвратяване на престъпния криминален вот, за да осигурим на държавата ни честни и почтени избори, така че всеки български гражданин да изяви спокойно, а не дирижирано предпочитанията си към избраната партия. Ще гарантираме политическите права на гражданите, няма да позволим търгуване с достойнството на избирателите, коментира още Рашков.

Министър-председателят Стефан Янев акцентира върху очакваната висока активност на предстоящите избори в сравнение с вота през юли. „Следователно и купувачите на гласове ще повишат усилията си и затова задачата ви ще е по-сериозна и интензивна. Сигурен съм, че чисто политическите нападки от определени партии за преследване на отделни граждани няма да разколебаят усилията ви“, обърна се премиерът към ръководния състав на МВР.

В националното съвещание участваха заместник-министрите Енчо Мирчев и Емил Ганчев, главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров, директори на главни и областни дирекции.

Главният секретар на МВР представи анализ на резултатите от дейността на МВР при провежданите в периода 2017 – 2021 г. избори и подчерта необходимостта от бърза реакция спрямо всеки сигнал за намерение за нарушаване на изборното законодателство. Ограничаването на миграционния натиск – проблеми и решения, представи зам-директорът на ГДГП ст.комисар Светослав Манолов.



Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
4
Sicario (преди 2 месеца)
Рейтинг: 8720 | Одобрение: -2710
Верно отразява събитията този ПоБойко Рашков. Днес цял ден ни занимават как льотчика е в Кърджали където обиди хората и сега неговите мекерета се "договарят" с местните структури на ДПС да го преизберат както беше преди 5 години. Не сме слепи и прости г-н пРезидент. Всичко виждаме и чуваме. Може да си купувате медии които да ни облъчват 24/7, но не може да ни маниполирате !!!
deaf forever
2
1
Чичкото (преди 2 месеца)
Рейтинг: 43695 | Одобрение: 3265
Дори и да е започнал не можете да го спрете Ако тук там заловите някоя дребна риба и толкова
Истината преди всичко
0
3
ИИ-ТО (преди 2 месеца)
Рейтинг: 75 | Одобрение: -20
АМИ, КАТО ЗНАЕШ  -   СПРИ ГО  !!!
Най-лошо е, когато всички мълчим !!!
0
6
Нено (преди 2 месеца)
Рейтинг: 10664 | Одобрение: 2929
Тоя пак започна..."има сигнали". И толкова. Тези две думи му дават право да прави каквото си иска, да нахълтва където си иска, да арестува когото си иска. За малко беше млъкнал, но започна предизборната кампания и пак се наема!!
3
1
kaka (преди 2 месеца)
Рейтинг: 34279 | Одобрение: 4969
Ами давай действайте ! Спри първо корпоративния вот , а другите малките са лесни.Той тиквата на тях ръзчита.
1
1
Серж (преди 2 месеца)
Рейтинг: 7838 | Одобрение: 58
Че то не е спирало, бе ....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама