php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

Божидар Димитров: Сбъдва се пророчество на Ванга за цяла България! Ето какво стана в 11,14 часа

24.07.2015 / 16:53 7

При разкопките на Свещения кладенец на Голямата базилика  в 11.14 мин в петък  са се появили първите капки от чудотворната вода. Местен бизнесмен е осигурил помпа за изпомпването й, за да може кладенецът да бъде разчистен напълно, пише 24 часа.

Преди години Ванга извикала проф. Божидар Димитров и предсказала: “Ще възстановиш 3 черкви. В едната има свещен кладенец. Бликне ли от него вода, България тръгва към възход”, разказа Димитров.

Тъй като премиерът Бойко Борисов на 10 август ще бъде в региона, за да открие пътен възел Белокопитово на автомагистрала "Хемус" и ще посети и Голямата базилика, археолозите се надяват, че вече ще има достатъчно вода, за да окъпят за здраве и успех премиера.

Голямата базилика в първата българска столица Плиска, за чиято реставрация правителството на Борисов отпусна 500 000 лв., а Националният исторически музей организира кампания за набиране на средства (необходими са общо 8 милиона лева), често е оприличавана във форумите като "Българският Партенон" или "Българският Колизеум".

Голямата базилика е най-голямата сграда, построена от древните българи, така, както Партенона и Колизеума са най-големите сгради, построени съответно от древните гърци и римляни. Но Партенона е по-малък (59 метра дълъг) от Голямата базилика (102.5 метра), а Колизеума е сграда, осквернена с кръвта на десетки хиляди християни, загинали мъченически на арената - посечени с мечове или разкъсани от диви зверове. Докато Голямата базилика и манастирът около нея е пръскал духовна светлина за българския народ и за други народи. В нея са написани богослужебните книги, с които са покръстени Русия, Сърбия, Черна гора, Молдова и Румъния.

В изпълнение на програмата за реставрация, завърши заснемането на Базиликата от екип от инженери и геодезисти. Любопитни са и снимките, извършени от тъй модните напоследък дронове. Предлагаме на читателите три от тях.

С писмо до Божидар Димитров, изпълнителният директор на КРИБ Евгени Иванов е заявил, че на заседание на 18 юни т. г. управителният съвет е решил най-мощната организация на индустриалците в България да подкрепи финансово реставрацията на българския Партенон. Подобни намерения има и Камарата на строителите. 

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
sweethoney (преди 6 години)
Рейтинг: 1045 | Одобрение: 275
16
3
sales2 (преди 6 години)
Рейтинг: 333 | Одобрение: 83
Радвам се че има една хубава новина за България

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik