Божидар Димитров в ефира на БТВ: Гърция няма да "легне" на Европа, защото не иска да загине като България

10.07.2015 / 13:45 3

Европа трябва да стане федерация на равни народи, защото сега е просто съюз, основан върху икономическото насилие, смята още професорът

Европа иска от Гърция да "легне", но не за първи път в историята си гърците отхвърлят ултиматуми. Някой път след това са печелили, друг път са губили. Коментарът направи в ефира на БНТ директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров.

С това "Не" този път ще победят. Готов съм да се басирам. Гърция ще получи исканите милиарди, защото Европейският съюз не иска такива лоши примери, убеден е професорът.

По думите му сега мотото на гърците е "Не на българизацията на Гърция". Те знаят, че България е богата страна и не могат да си обяснят защо пенсиите и заплатите са толкова ниски. Обясняват си го с колониална зависимост - не толкова политическа дори, а наложена от банките, посочи историкът и добави, че не бива да злорадстваме заради кризата в Гърция, защото когато мечката играе в двора на съседите, тя ще се прехвърли и в твоя.

Историкът посочи, че България загива. За последните 20 години демокрация сме изгубили 2 милиона население, посочи той.

Професорът е убеден, че не обикновените гърци са харчили големите кредити, а политиците и отхвърли твърденията, че съседите ни били мързеливи. Като аргумент Димитров посочи високия брутен вътрешен продукт на Гърция, който е  245 млрд. евро, на фона на нашия, който е едва 40 млрд., 

Проф. Божидар Димитров отбеляза, че в момента Европейският съюз е много слаб. Европа трябва да стане федерация на равни народи, защото сега  е просто съюз, основан върху икономическото насилие. 

Колониалното мислене все още е в подсъзнанието на политиците и банкерите в някои от западните държави, което е дълбоко погрешно като перспектива за ЕС, изтъкна още проф. Димитров.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
13
0
sokrat (преди 8 години)
Рейтинг: 193 | Одобрение: 88
Прав е професора!!!!! Робска психика, казвайки винаги "Да", ниски доходи, хората работят за да оцеляват сякаш сме във война.....Защо???????? Народеееееее, събуди се, погледни съседите и накрая вземи нещата в свои ръце!!!!!!!!!
Къща за гости Алла, hotelalla.bgYour text to link here...
6
0
Losh (преди 8 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
Чичо Божко знае най добре . . .

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама