Божков: За разлика от Иван Гешев, аз вярвам в конкретните и законово-издържани обвинения

28.05.2020 / 08:14 2

Колаж: Булфото

В личния си профил във фейсбук Васил Божков обяви, че е заведено дело срещу държавата пред съответните международни правни институции за незаконното изземване и неясната съдба на предметите от колекция „Васил Божков”.

Ето постът на Божков:

„За разлика от Прокуратурата в лицето на Главния прокурор Иван Гешев, аз вярвам в конкретните и законово-издържани обвинения.

Хагската Конвенция от 1954 г. и Конвенцията за Защита на Световното културно наследство от 1972 г. криминализират действия, водещи до разрушаването на културно-историческо наследство и ги класифицират като „престъпление срещу човечеството“.

Като последствие от незаконното изземаване и неясната съдба на предметите от Колекция „Васил Божков“ от страна на властимащите e заведено дело срещу държавата пред съответните международни правни институции.

Освен това лично ще бъдат съдени Гешев и всички длъжностни лица (чиновници, държавни служители и др.), отговорни за имуществените и неимуществените вреди, причинени от заграбването и увреждането на предметите от Колекция „Васил Божков“.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Варна (преди 3 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
крайно време е да има персонални дела срещу инструменти и изпълнители на заповеди на поръчки по политически причини. има си закон за злоупотреба с власт, наказва се с 8 години затвор. това че някой изпълнява заповеди не е оправдание да смажеш нечий бизнес и живот
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
1
0
Blue hills (преди 3 години)
Рейтинг: 28900 | Одобрение: 12685
Правилно си търсиш правата навън, тук прокуратура и съд са отдавна овладяни, корумпирани и НЕправни, служещи единствено на интересите на управляващите. А каскета е един от най-опасните, заемащ толкова важен пост, абсолютно зависима марионетка на дебелия, нагъл и безкрупулен. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама