Брат и сестра с муковисцидоза не могат да си поделят играчките, защото могат да ги убият

14.03.2019 / 16:20 0

Брат и сестра с муковисцидоза или т.нар. кистозна фиброза могат да умрат, ако споделят играчки поради риска от инфекция, разкриха техните родители.

Сиена Уудс на две годинки и Ноа Уудс, на една, не могат да се целунат един друг, но очарователните брат и сестра трудно се разделят, съобщава dailymail.co.uk.


Майка им Шелби Уудс, на 25 г., от Буршоу, Ланкашир, трябва да чисти всичко с дезинфектант и да не позволи на децата си да играят в пясъчници. Нелечимото състояние засяга вътрешните органи, особено белите дробове и храносмилателната система, като ги запушва с гъста, лепкава слуз.

Страдащите от муковисцидоза са опасни един за друг поради кръстосано заразяване.

„Трудно е да спрем Сиена и Ноа да бъдат заедно. Това ме натъжава, че не могат да бъдат толкова любящи един към друг. Позволяваме им да се прегръщат, но им е забранено да се целуват заради риска от кръстосана инфекция. Има възможност да не могат да се борят с нея и всъщност да умрат", споделя майката.

„Те имат отделни бутилки с маркови напитки, отделни прибори за хранене и купи, когато ядат. Трябва да ги гледам постоянно. Не им е позволено да играят в пясъчници или да скачат в локви заради риска от спори", казва още тя.

Сиена и Ноа са били диагностицирани с муковисцидоза - състояние, което съкращава живота, малко след като са родени.

Повече от 10 000 души във Великобритания го притежават и в момента няма лек. Половината от болните във Великобритания могат да умрат, преди да са навършили 31 години.

Превод: "Петел"

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама