Братовчеди отиват в затвора за грабеж на мобилен телефон и портфейл във Варна

13.01.2021 / 13:43 0

снимка "Петел"

Една година и 6 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален срок режим са присъдите на 28-годишния Зоран А. и на 27-годишния Милан А. Пред Окръжен съд-Варна те се признаха за виновни в извършването на грабеж чрез употреба на сила при условията на опасен рецидив. Двамата са братовчеди и са осъждани, съобщиха от пресслужбата на съда.

Грабежът бе извършен на 17 август 2020 г. в кв. Вл. Варненчик. Зоран А. и Милан А. чрез употреба на сила успели да отнемат от 16 годишно момче мобилен телефон, портфейл и сумата от 20 лв. - всичко на стойност 199,50 лева.

За престъплението в НК е предвиденото наказание „лишаване от свобода" от 5 до 15 години, като същото е тежко по смисъла на закона.

От справката за съдимост на двамата е видно, че престъплението е извършено при условията на опасен рецидив. 28-годишният Зоран е извършил престъплението в изпитателния 5- годишния срок от условното му предсрочно освобождаване по предишно осъждане от Окръжен съд - Варна, влязло в законна сила на 06.07.2016 г. Спрямо 27-годишния Милан А. също не е изтекъл 5-годишната давност от изтърпяването на кумулативно наказание наложено от Районния съд в Бургас, изтърпяно на 29.11.2016г.

За извършения грабеж през миналата година двамата сключили  споразумение с прокуратурата, което беше внесено за одобрение в съда.

След като го разгледа, Варненският окръжен съд прецени, че предложеното наказание от 7 месеца затвор, което всеки от тях приема да търпи, не е справедливо. Съдът се възползва от правото си да предлага промени и поиска завишаване на наказанието до минимум 1 г. и 6 месеца „лишаване от свобода“ при строг режим. Страните приеха промяната, след което Зоран А. и Милан А. подписаха споразумението.   Варненският окръжен съд прецени, че в този си вид, същото не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

Двамата следва да платят и направените по делото разноски в размер на 2875,21 лева в полза на Държавата по сметка на ОД на МВР – Варна. Постановеният съдебен акт е окончателен и има последици на влязла в сила присъда.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама