Браво на новия министър: Намаляват солта в хляба

19.02.2017 / 10:41 9

Министерството на здравеопазването ще започне преговори с производители за намаляване на солта в хляба и млечните продукти. Това съобщи заместник здравният министър Галин Каменов, пише "Блиц".

Той подчерта, че това са част от мерките, които ведомството подготвя срещу нездравословния начин на живот на българите, който ни поставя на челно място по заболеваемост и смъртност от сърдечно-съдови заболявания.

В България консумацията на сол, захар и мазнини е над препоръчителните дневни дози.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
sunlight (преди 7 години)
Рейтинг: 8632 | Одобрение: 2342
Е те пристрастените към сол си топят залъка в солницата, или си поръсват допълнително, докато хапват. Тъй, че тази 'инициатива' е поредния супер тъп зов за внимание на политик ;-)
6
1
kris (преди 7 години)
Рейтинг: 336130 | Одобрение: 53475
Колко от вас имат машини за хляб в къщи и знаят формулите ? Солта и захарта в хляба е точно определена за правилното набухване и оформяне на вранзелата......Пробвал съм намаляване , или увеличаване на пропорциите , но без добър резултат......Какво ще се постигне с поредната глупост , неандерталци да казват ,  как да се прави хляб ? Пробвайте кръглия хляб от Виница......Правят го така от поне 30 години......Съвършен !
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама