Британците се разгневиха на финансист, сравнил икономиката на Острова с менопауза

16.05.2018 / 18:17 3

Високопоставен служител в Британската централна банка се извини за описанието си на британската икономика като "менопауза", след като онлайн коментари го обвиниха в сексизъм и го нарекоха женомразец, пише Блиц.

Бен Броудбент, помощник-управител в отдела за парична политика в централната банка, заяви пред вестник “Дейли Телеграф“, че бавната икономика претърпява спад в продуктивността, който не се е наблюдавал от края на викторианската епоха на Великобритания през 19 век.

Броудбент каза, че през тази епоха се е наблюдавал "климактериален" ефект, при който "растежът на продуктивността внезапно се е забавил до голяма степен". Той отбеляза, че рязкото забавяне е сходно с наблюдаваното тогава, което е продължило повече от десет години.

Броудбент обясни, че терминът "климактериален", използван от икономическите хроникьори, по същество означава менопауза, но може да се отнесе и към двата пола и означава, че "вече сте отвъд пика на продуктивността си".

След критиките на социалните мрежи обаче, той бързо се извини за изказванията си. "Съжалявам за лошия си избор на термини и съжалявам за нанесената обида", каза Броудбент в изявление на централната банка. "Икономическата продуктивност е нещо, което засяга всеки един от нас, от всяка възраст и пол", добави той.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Якошиба (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А СЛЕД БРЕКЗИТА ИКОНОМИКАТА ИМ ЩЕ Е В МЕНЗИС
4
0
.. (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
От иᴄтиʜᴀтᴀ бᴏли... чᴏʙᴇᴋᴀ ᴇ пᴘᴀʙ !! Отдᴀʙʜᴀ, иᴋᴏʜᴏмиᴋᴀтᴀ ʜᴀ пᴇдᴏȹилᴄᴋия ᴏᴄтᴘᴏʙ, ᴇ ʙ мᴇʜᴏпᴀузᴀ... зᴀ тᴏʙᴀ, ᴏт гᴏдиʜи ᴄᴇ ᴏпитʙᴀт дᴀ я ᴄъжиʙят ᴄ ᴇʙтиʜᴀ ᴘᴀбᴏтʜᴀ ᴘъᴋᴀ ᴏт изтᴏчʜᴀ Еʙᴘᴏпᴀ, пᴘᴏдᴀжбᴀ ʜᴀ ᴏᴘъжиᴇ и ᴄъздᴀʙᴀʜᴇ ʜᴀ ʙᴏᴇʜʜи ᴋᴏʜȹлиᴋти пᴏ ᴄʙᴇтᴀ !!
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ама не се нервят избирателите и! Всички червени бабички я целуват като комунистическа светиня Усмивка
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама