Бул. "Васил Левски" още няма Акт 16. Община Варна не знае кога ще го получи

11.09.2019 / 11:25 4

Снимка община Варна

Необходимите документи за Акт 16, с който новият бул. "Васил Левски" във Варна ще бъде въведен официално в експлоатация са внесени в Дирекция за национален и строителен контрол (ДНСК) и се очаква да бъде насрочена дата за комисия, която да приеме обекта. Този отговор получи Moreto.net от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване", без да се уточнява в него кога това се очаква да се случи и каква е причината булевардът все още да няма нужния документ.След придобиването на Акт 16, строителните дейности на инфраструктурния обект, за който бяха похарчени над 113 млн. лв., ще имат 5 години гаранция, а конструкциите - 8 години.

С бавещия се вече повече от 4 месеца документ ще заработят асансьорите до пасарелките, които все още не могат да бъдат използвани от нуждаещи се трудноподвижни хора и майки с бебешки колички.

Междувременно по новия булевард с ул. "Девня", в района на Максуда се изгражда ново елипсовидно кръстовище, което се очаква да бъде готово догодина. Проектът предвижда платното за движение да е с 3 ленти с ширина 3.50 метра. Самата елипса ще е с радиуси 23.5 и 300.5 метра и обща дължина - 359 метра.

В участъка, обект на поръчката, са проектирани и 2 броя удължаване на съществуващи водостоци. Ще се изгради нов облицован открит канал с дължина от 95 м. между двете съоръжения. Съществуващо съоръжение на ул. "Пробуда" ще се събори поради отпадане на необходимостта от него.

Проектното решение предвижда още съществуващото съоръжение на ул. "Пробуда" да бъде съборено поради отпадане на необходимостта от него, както и да се изградят нови тротоари или възстановят съществуващите. В участъците между обслужващите платна, рампите и булеварда е проектирано да се изпълни предпазна еластична система. Край кръстовището, поради непосредствената близост на движението с жилищните постройки, е планирано да се изгради шумозащитна ограда със стоманобетонови панели и височина на оградата до 3.0 метра.

Средствата за изграждането на новото елипсовидно кръстовище ще са на стойност 3,7 млн. лв., а избраната фирма за това е "Инжстрой".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
6
ПраБългарин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 6465 | Одобрение: 265
А вие сигурно не го ползвате и за това сте притеснени УхиленУхиленУхилен имало ли акт 16 или нямало, ами и акт 15 да има не е проблем да се ползва ахмаци некомпетентни.
9
2
Ванката (преди 2 месеца)
Рейтинг: 3278 | Одобрение: 1598
Открит ще бъде канала за да се любуваме на циганските лайна, ех романтика. Просто всичко е гениално и тук ще се усвоят едни парички ;)
Да бъдеш или да не бъдеш, това е въпросът!
16
3
Варна (преди 2 месеца)
Рейтинг: 66628 | Одобрение: 34673
явно някой експерти ги е страх да си сложат подписа и да носят отговорност за булевард Портних
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
18
2
MrBean (преди 2 месеца)
Рейтинг: 12648 | Одобрение: 3133
На вълнообразното какъв акт ще дадат 116ли?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама