Булфото: Бездомни песове се пекат между плажуващите по варненските плажове, но бълхите и кърлежите са малкото зло...

20.06.2018 / 10:18 14

Снимки Булфото

На много места по плажовете са поставени табелки, че е забранено за домашни любимци.  Това разбира се не се отнася за бездомните кучета, които си живеят в района на плажовете и съвсем необезпокоявано ръсят бълхи и кърлежи по пясъка, където лежат почиващите с децата си. Но бълхите са най-малкият проблем на хората. Другата и сериозна заплаха е кучешката тения, която се разнася от изпражненията на животните, пише Булфото.

По данни от СЗО България е с най-висока заболяемост на кучешка тения в цяла Европа. Болните в България са толкова, колкото болните от всички страни на съюза взети заедно. 57 процента от скитащите четириноги носят този паразит в себе си. 31 процента са инвазираните с кучешка тения домашни кучета и 16 е процентът на ловните кучета.

Лекарите посочват, че най-голям спад на заболяемостта в страната е имало през 1956 година, когато се извършва масово евтаназиране на кучета заради бяс. След това през 98-ма година се бележи пик на заболяването и така до наши дни. Кучешката тения е изключително опасен за човека паразит, който води до трайно инвалидизиране и до смърт. За съжаление сега действащия, меко казано недомислен закон, връзва ръцете на общините да се справят с проблема. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 43800 | Одобрение: -1925
Имам венерическо заболяване, боли ме хуя за кучкарите, за мастиите им, и тениите на мастиите. НЯМАМ куче, не ми и трябва, а на плаж НЕ ходя, само в Турция веднъж или два пъти се разписвам.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik