Бургаско куче- загина, но стана герой в Германия

06.03.2019 / 09:24 3

Куче, осиновено от български приют в Германия, се превърна в трагичен герой, съобщава "Дойче веле". Става въпрос за кучето Мина - с черна козина, смеска от половин лабрадор и половин неизвестна порода.


Преди 3 години то било осиновено от пенсионерката Ирмгард Абу-Най, която понастоящем е на 75 години. Дошло от приют в Бургас още като пале. И още тогава вече било жестоко малтретирано - в приюта пристигнало с наранявания по главата, счупено краче и счупена опашка. Пристигнало при новата си стопанка в Бон в началото било страхливо, разказват съседите на възрастната дама. Впоследствие под грижите на Ирмгард Мина обаче станала изключително мила и дружелюбна и радвала всички в квартала. Била голямата любов и на практика смисъла на живота на Ирмгард, която наскоро преди да я вземе останала вдовица.

И накрая животинчето се отблагодарило за всеотдайните грижи. Малко преди седмица в къщата на 75-годишната жена избухнал пожар. И само бързата реакция на Мина успяла да я спаси. Още в самото начало на пожара кучето започнало да лае - силно и без спиране. Така успяло да привлече вниманието на жената и тя успяла да излезе навреме. Пламъците се разраснали необичайно бързо - реакцията на Мина наистина се оказала животоспасяваща. Самото куче обаче останало вътре в къщата.

Осъзнала това жената опитала да се върне в къщата.

"Тя каза, че трябва да спаси кучето си и не знае какво се е случило. Говорихме с нея и ѝ казахме да се махне веднага", разказа 18-годишният Ленард, който заедно с баща си първи се притичат на помощ.

Те обаче не успяват да я удържат. Тогава се намесва вторият герой в историята. Друг млад мъж - Лукас Д., градинар, който работел в съседен имот и точно в мига, в който настанала суматохата бил на стълба и подрязвал жив плет. Лукас също се притекъл именно той се намесил - издърпал рязко Ирмгард и не допуснал тя наистина да се върне в къщата, допълва "Експрес".

Впоследствие пожарникарите успели да влязат в къщата и да извадят Мина, но за съжаление тя издъхнала в ръцете им.

Кеворк Дадурян"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
7
robotron2000 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 28510 | Одобрение: 5650
Логическият извод от цялата история е, не обичай нищо понеже ще го загубиш, и не влизай в горяща сграда..
14
0
гарфилд (преди 1 годинa)
Рейтинг: 35055 | Одобрение: 13880
Животните понякога са по-добри от нас хората.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама