Чалга по радиоуредба в основно училище във Варна (видео)

24.11.2017 / 20:54 18

Чалга звучи в междучасието по училищна радиоуредба в началното училище „Патриарх Евтимий” във Варна. За това алармираха зрители на bTV. 

„Шушана” в изпълнение на Наско Ментата. Тази песен прозвучава преди два дни в голямото междучасие по радиоуредбата на училището.

„Ако това е увеселително заведение, имаше маси, ракия, салата, може би Наско Ментата нямаше да е толкова зле”, коментира майка на ученик.

В училището отскоро в голямото междучасие по радиоуредбата децата слушат известни песни.

„Смятам, че канализираме онази агресия, която може да бъде разхвърлена в други посоки, които ние не можем да овладеем”, казва училищният психолог Кристина Радева.

От училището обясниха, че песента на Наско Ментата била пусната по настояване на изключително дисциплиниран по-горен клас ученици.

„Не по начина, който е социално желателен и приемлив, но ние направихме тези деца щастливи. Така, както цялата система, за толкова години не успява да ги прави щастливи”, смята още училищния психолог.

Директорката Веселина Манолова пък се ангажира никога повече да не пуска чалга по уредбата."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
22
1
squeezer (преди 2 години)
Рейтинг: 8735 | Одобрение: 3285
психоложката и тя какви ги говори само..................и тези хора пример давaт.Чалгата е не просто музикален жанр, това е "културен" модел, който има за цел да промие мозъците на българите и да ги циганизира. Атаката е насочена предимно върху българските деца, които се отродяват, свиквайки с деструктивните ориенталски ритми. Подсъзнателно и директно им влияят да възприемат просташко и дебилно поведение, свързано с аморал, разврат и липса на ценности.   
12
8
Loshiq (преди 2 години)
Рейтинг: 5662 | Одобрение: 1337
Тази даскалица е срам и позор за училището. Това да изложиш работното си място пред цяла България е срам и позор, достоен за уволнение.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама