Черна прокоба тегне над Министерския съвет - сградата построена върху разрушени храмове

31.12.2014 / 02:18 3

Над сградата на Министерския съвет виси черна прокоба, която изпива силите на министри и премиери, разказват специалисти по окултното. Причината е, че при построяването на сградата били разрушени няколко храма в центъра на столицата по времето на кметуването на Димитър Петков.
Той поема управлението на София между 1888 и 1893 г. За да я направи европейски град, Петков решава да промени целия център и да построи нови сгради.
На местата, които избира за тях, имало построени църкви. Градоначалникът не се спира пред нищо и нарежда храмовете да бъдат съборени.
Според градските легенди от тогава над него и семейството му тегне прокоба, която е причина за неговата кончина и насилствената смърт на двамата му синове – Никола и Петко.
В по-сетнешните години, когато се строят сградите на днешния Партиен дом, Министерския съвет, ЦУМ, президентството и “Шератон”, са разрушени други стари светилища.
Преди време хора от администрацията на Министерския съвет имаха идея да построят параклис в сградата, за да секне злата прокоба над министри от различни правителства.
Архитекти добавят, че в сградата на Министерския съвет съжителстват копия на различни орнаменти от Рилския манастир с такива от арабския свят. Това съчетание също
не било на добро. Според окултисти не е случаен и фактът, че в централното фоайе има точно 240 плочки на пода. По времето, когато е проектирана сградата, депутатите са били точно толкова. Освен върху сградата на “Дондуков” прокоба виси и над сградата на парламента, който е построен върху осем късноантични гробници. За тях депутатите научили през 1998 г. Тогава бил правен ремонт на канализацията и работниците се натъкнали на кости, пише "Пик".


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
444 (преди 9 години)
Рейтинг: 368 | Одобрение: -42
1
3
Мода Стил (преди 9 години)
Рейтинг: 1461 | Одобрение: -729

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама