Четете в "Петел": Община Варна каза на жителите на Св. Никола да преместят оградите си, иначе пращат багери

02.07.2018 / 12:16 9

Собствениците на имоти във варненския квартал Св. Никола трябва до края на месеца да преместят оградите на имотите си в границите, определени от Плана за регулация и застрояване. Ако това не стане, оградите им ще бъдат съборени принудително, това съобщават от район „Приморски“ с бележки, разлепени на видни места в квартала.

Като причина за преместването на оградите се посочва реализацията на предстоящ европейски проект, който най-сетне ще реши проблема с ВиК системата в квартала. Всъщност за започването на проекта за момента няма ясни срокове.

„Преместването на оградите трябваше да е станало отдавна, тъй като планът е приет още през 2010 година“, подчерта пред „Петел“ кметът на район „Приморски“ Петя Проданова. Тя коментира също, че е по-добре собствениците на имоти да спазят определения срок до 31 юли. Алтернативата е след това оградите им да бъдат съборени от определена от община Варна фирма, като те ще трябва да заплатят разходите за това.

„Петел“ научи и още подробности по предстоящото преместване на границите на имотите. На собствениците няма да се плаща обезщетение за отнемането на части от дворовете им заради изграждането на инфраструктура. При възстановяването на оградите им в последствие има два варианта – ако новите са с основа до 60 сантиметра, нагоре са декоративни решетки или мрежи, от „Приморски“ няма да искат собствениците да им представят проект. Ако обаче оградите са по-масивни, все пак такъв ще трябва да бъде изработен и предоставен в район „Приморски“.

Представители на кметството коментираха, че са получили вече много запитвания и хората в Св. Никола определено се вълнуват от това, което им предстои. Едни реагират отрицателно, защото местенето на оградите изисква средства и реорганизация на имотите им. Има обаче и такива, които са доволни, защото ВиК проблемите в квартала са сериозни, твърдят от кметството. За съжаление обаче точен срок, в който наистина ще се изгради нова инфраструктура, засега няма.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ И ДАЛИ ЩЕ ИМА ПРОТЕСТИ ВЪВ ВАРНА!

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Еди Попов (преди 3 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А ми не е верно ,че хората не дават , не дават тези на които близките им работят в общините и за тях не е проблем да си извадят разрешителни и да си узаконяват каквото и да било,защото на тях всичко им е наред ,но другите ,обикновените хора са съгласни ,че кой не иска да има вода и канализация и хубав път , или по-добре да се страхува че всеки момент може да се срути мостчето правено от пра бабами.Да си издирят тези които са ползвали превилегии и да си получат заслуженото ,не може цял един квартал да се мъчи заради единици Нека Кметицата на район Приморски се замисли и предприеме нещо ,защото наближават избори,а плана е одобрен 2010год.
0
0
Роси Костадинова (преди 3 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
От район Приморски ,никога не са правили нещо за инфракструктората н а Свети Никола ,там е пълен хаос,директно се разбива водопровода  и се краде вода ,ток и нищо няма построено законно,за канализация да не говорим всичко се излива на улиците и лятото  от миризма не се диша ,а зимата да не се контузиш  е просто невъзможно ,пътят е със някакво дървено мостче което всеки се моли да не е той когато се срути,защото там на ден минават десетки коли и там живее архитект от общината, каято си затваря очите, ние сме съгласни да дадем от имота си ,но няма желание от общинарите да благоустроят  Св. Никола. Страшно ми се иска Господари на Ефира да заснемат мизерията на  Св. Никола.
0
0
Свети Никола (преди 6 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
За да преместиш оградата, все пак няма ли да видим проекта, за да се види денивелация и отичане на водите?
6
0
Успех (преди 6 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Закъсняло, мноого закъсняло начинание. Произвола е твърде много в строителството. А някои безумици са даже с документи от общината. Сега иди оправяй огради и улички. Но от някъде трябва да се почне
12
1
Do kmetstvo Primorski (преди 6 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А  кметство ПРИМОРСКИ кога ще вземе решение за козите пътечки в   CО АЛЕН МАК?? Построили къщи като палати, а пътя е толкова тесен, че кола и велосипед НЕ МОГАТ да се разминат. Ние българите сме се доказали с нашите кражби.. Собствениците дори от пътя са крали , за да си разширят техната площ, като, че ли  са се  РОДИЛИ  СЪС ЗЕМЯТА. Не може линейка да премине по този път. Едва когато  се подпали ДВОРЕЦА на някои големец и ПОЖАРНАТА НЕ МОЖЕ ДА ОТИДЕ  - тогава ще се вземат мерки.  Багери трябва да се пратят и в  CО  АЛЕН МАК  за събаряне на оградите.
7
0
А дали (преди 6 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 преди приемането на плана през 2010г. собствениците са били уведомени, за да направят възражения, или е имало само едно съобщение зад вратата на кметството? Кой видял и разбрал... да е видял и разбрал - плана е приет...
11
1
VarnaMoreto (преди 6 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Абе какви протести?!? На папардаците им се свидят по 1м двор, нищо че е целите са обрасли или пълни с боклуци. Да са протестирали навремето, когато са приемали плана. Сега вече всичко е влязло в сила. Да идват багерите, че с добро май няма да стане. 8 години се скатават.
10
3
Системата ни строи Път (преди 6 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Протест под наслов "Системата ни строи път"....хихи. Или "Моето си е мое, на съседите - общо". 
9
1
До Павлина (преди 6 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Павлина, Е като как да се изградят две ленти, вода, канал, ел....като улиците са по 2 м. широки и се вият между джанките?!?!?! Същото и в "Изгрев" - протести, че няма инфраструктура - като стане въпрос за отсъп - се крият като мишки или мърморят, че общината им взема линеен метър за път.....?!?!?! Моите уважения, обаче си леееееко нагло създание!!! Значи - до теб двулвентов път, а след теб, за другите грездей?!?!? верно си нагличка
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама