Четете в "Петел": Община Варна каза на жителите на Св. Никола да преместят оградите си, иначе пращат багери

02.07.2018 / 12:16 9

Собствениците на имоти във варненския квартал Св. Никола трябва до края на месеца да преместят оградите на имотите си в границите, определени от Плана за регулация и застрояване. Ако това не стане, оградите им ще бъдат съборени принудително, това съобщават от район „Приморски“ с бележки, разлепени на видни места в квартала.

Като причина за преместването на оградите се посочва реализацията на предстоящ европейски проект, който най-сетне ще реши проблема с ВиК системата в квартала. Всъщност за започването на проекта за момента няма ясни срокове.

„Преместването на оградите трябваше да е станало отдавна, тъй като планът е приет още през 2010 година“, подчерта пред „Петел“ кметът на район „Приморски“ Петя Проданова. Тя коментира също, че е по-добре собствениците на имоти да спазят определения срок до 31 юли. Алтернативата е след това оградите им да бъдат съборени от определена от община Варна фирма, като те ще трябва да заплатят разходите за това.

„Петел“ научи и още подробности по предстоящото преместване на границите на имотите. На собствениците няма да се плаща обезщетение за отнемането на части от дворовете им заради изграждането на инфраструктура. При възстановяването на оградите им в последствие има два варианта – ако новите са с основа до 60 сантиметра, нагоре са декоративни решетки или мрежи, от „Приморски“ няма да искат собствениците да им представят проект. Ако обаче оградите са по-масивни, все пак такъв ще трябва да бъде изработен и предоставен в район „Приморски“.

Представители на кметството коментираха, че са получили вече много запитвания и хората в Св. Никола определено се вълнуват от това, което им предстои. Едни реагират отрицателно, защото местенето на оградите изисква средства и реорганизация на имотите им. Има обаче и такива, които са доволни, защото ВиК проблемите в квартала са сериозни, твърдят от кметството. За съжаление обаче точен срок, в който наистина ще се изгради нова инфраструктура, засега няма.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ И ДАЛИ ЩЕ ИМА ПРОТЕСТИ ВЪВ ВАРНА!За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама