Четвърт век затвор за мъж, съден за грабеж, придружен с убийство и за изнасилване

19.09.2022 / 21:30 1

снимка Булфото

25 години затвор отсъди Варненския апелативен съд за Феим Р., който е бил признат за виновен в това, че на 07.05.2021г. в с. Скала се е съвкупил с 51-годишна жена, принуждавайки я със сила. Деянието представлява особено тежък случай. Второто повдигнато обвинение е за това, че като употребил сила е отнел от владението на жертвата пари и лек автомобил на обща стойност 6 325 лв., а грабежът е придружен с убийство. Първата инстанция е осъдила Феим Р. на 18 години лишаване от свобода за изнасилването и на доживотен затвор за грабежа, придружен с убийство.
Подсъдимият Феим Р. и пострадалата живеели в силистренското село и се познавали. Жената стопанисвала хранителен магазин, прилежащ към къщата й. На 
6.май 2021 г. подсъдимият употребил алкохол и малко преди полунощ влязъл в
дома й, с намерение да отнеме чуждо имущество. От търговското помещение взел
кутия цигари и 10 лева. Проникването в къщата събудило стопанката и тя се
развикала. Мъжът й нанесъл удари с нож, причинявайки 24 наранявания, съобщиха от пресслужбата на Варненски апелативен съд.

Осъществил груб сексуален акт. След това отнел над 3 хиляди лева, бижута и
ключове за лекия автомобил на пострадалата. С колата се придвижил до друго село,
където катастрофирал в оградата на къща и избягал от местопроизшествието.
И втората инстанция е категорична, че подсъдимият е автор на престъпленията, за които е изправен на съд. Въззивният съд акцентира върху интензитета на упражнената принуда чрез нанасяне на множество наранявания, предизвикали изключителни болки и страдания на пострадалата, довели до смъртта й.

В решението се обръща внимание на това, че приживе жената помагала на подсъдимия и близките му, което придава особена укоримост на проявената агресия.
Всички обстоятелства по делото обаче не покриват изискването на закона за наличие на изключително висока степен на обществена опасност на деянието и на дееца, надхвърляща значително обичайните случаи на този вид престъпления. 

Апелативният съд отчете, че към момента на деянието подсъдимият е бил 19-годишен, произхождал от непълно семейство, живеещо в лоши битови условия, грижел се е за по-малките деца и е работел спорадично. Съобразен е и решителният превес на отегчаващите вината обстоятелства. 
В изпълнение на задължението си да групира наказанията по предходни присъди, въззивният състав констатира, че противоправните прояви са реализирани в сравнително кратък период, но с ескалация на обществената опасност. Именно
завишената обществена опасност на съвкупността от деяния обуславя увеличаване
на определеното общо най-тежко наказание до 25 години лишаване от свобода.

Решението подлежи на проверка от Върховния касационен съд. 

Срещу решението не са постъпили жалби или протест и е влязло в сила.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

1
0
kaka (преди 6 дни)
Рейтинг: 52824 | Одобрение: 6484
Бреееееееее какъв либерален съд си имаме! Гавра като всичко у нас. На такъв изрод в Америка щяха да му дадът поне 300г.затвори или електрически стол.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама