Читател: Обрасла растителност е заела целия тротоар на ул. „27-ми юли“ във Варна. От къде да минем?

13.10.2015 / 13:58 4

Фото:Росен Добрев

Обрасла растителност на ул. „27-ми юли“ възпрепятстват движението по тротоара, сигнализира наш читател. Тези клони, излизащи от стволовете на дърветата са били кастрени лятото, но сега отново са  достигнали около метър височина.

„Харесва ми да има зеленина, но в случая няма от къде да се мине. Защо не ги поддържат тези дървета? Не стига, че повечето тротоари са заети от коли, и малкото свободни от храсталаци“, жалва се варненецът.

Както знаем, лятото имаше сериозен проблем с растителността във Варна поради липсата на озеленителна фирма, която да се грижи за редовното им подрязване. Сега, обаче такава има и не би трябвало да съществуват подобни проблеми.

„Това не са храсти, а израстъци от липите. От стволовете излизат клонки, които ще окастрим веднага“, обеща Стоян Аргиров от ОП „Управление на проекти и озеленяване“. 

От дворовете на частни домове също стърчат клони и храсти,  за които, обаче общинското предприятие не може да се погрижи, тъй като за тях отговорност носят собствениците.  

В наредбата за обществения ред във Варна се казва, че лицата, които стопанисват имоти са длъжни да ги поддържат в добро състояние и в естетичен вид. Глобата достига до 500 лв.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
ivanov (преди 4 години)
Рейтинг: 845 | Одобрение: 145
Ami izvikaite kmeta da vi pochisti dvorovete.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама