Читател: Обрасла растителност е заела целия тротоар на ул. „27-ми юли“ във Варна. От къде да минем?

13.10.2015 / 13:58 4

Фото:Росен Добрев

Обрасла растителност на ул. „27-ми юли“ възпрепятстват движението по тротоара, сигнализира наш читател. Тези клони, излизащи от стволовете на дърветата са били кастрени лятото, но сега отново са  достигнали около метър височина.

„Харесва ми да има зеленина, но в случая няма от къде да се мине. Защо не ги поддържат тези дървета? Не стига, че повечето тротоари са заети от коли, и малкото свободни от храсталаци“, жалва се варненецът.

Както знаем, лятото имаше сериозен проблем с растителността във Варна поради липсата на озеленителна фирма, която да се грижи за редовното им подрязване. Сега, обаче такава има и не би трябвало да съществуват подобни проблеми.

„Това не са храсти, а израстъци от липите. От стволовете излизат клонки, които ще окастрим веднага“, обеща Стоян Аргиров от ОП „Управление на проекти и озеленяване“. 

От дворовете на частни домове също стърчат клони и храсти,  за които, обаче общинското предприятие не може да се погрижи, тъй като за тях отговорност носят собствениците.  

В наредбата за обществения ред във Варна се казва, че лицата, които стопанисват имоти са длъжни да ги поддържат в добро състояние и в естетичен вид. Глобата достига до 500 лв.

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
ivanov (преди 4 години)
Рейтинг: 845 | Одобрение: 145
Ami izvikaite kmeta da vi pochisti dvorovete.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама