Читател: Още не е влязла Синята зона, а вече ни подлудиха! Как ние, които живеем под наем в центъра без адресна регистрация да си изкараме абонамент?

11.07.2018 / 13:28 44

Читател на "Петел" на име Илко Георгиев се свърза с нас във връзка с многото неясноти около Синята зона. Както съобщихме, тя влиза в сила от днес, като ще тече 1 месец гратисен период, след което вече е задължително заплащането. Да, обаче остават доста въпросителни, касаещи най-вече живущите в територията на Синята зона, които все още чакат за абонамент. Ето какво написа Илко Георгиев:

"Много съм объркан от наредбата за правото на паркиране в синята зона. Пише, че наематели на жилища в синята зона, могат да си направят годишен абонамент за паркиране, като живущи с договор за наем и нотариален акт на собствениците. Обаче, като отида във фирмата "Паркинги и синя зона" ми искат не настоящ адрес а постоянен, който е в личната карта, а аз съм наемател и е логично настоящия ми адрес е на ул. "Македония", (където живея в момента), а постоянния ми да е в Добрич, защото съм от там. Искат и регистрацията на колата да е на ул. "Македония", а тя логично е в Добрич. Как да си направя абонамент за синята зона, като наемател? Излиза, че трябва да си сменя личната карта и талона на колата. Не зная дали това е възможно, като съм от Добрич и ако е възможно, то ще струва пари и време. Ако догодина сменя квартирата и отида примерно на ул. "Бдин", пак ли ще трябва да плащам за да си сменям личната карта и талона на колата?  Тези изисквания са просто абсурдни, невъзможни и неизпълними. На кого са необходими всички тези усложнения. Нали целта е просто да има ред, а не да подлудят гражданите. Някой ще каже: стой си в Добрич. Има много наематели варненци или студенти, които попадат в тази синя зона или ще попаднат в следващата, след следващото разширение. И техния проблем ще е същия.

   Купих си колата миналата година. Предлагаха ми да я купя на лизинг, но им отказах. Ако я бях купил на лизинг, как щях да сменя адресната и регистрация по талон, като тя щеше да се води на Алианс Ауто – вероятно в София? Сигурен съм, че има собственици в синята зона с лизингови автомобили. Те какво ще правят?

   Хазяина, който ми даде жилището под наем, има друг апартамент в кв. "Левски" и живее там. Личната му карта и талона на колата са регистрирани в кв. "Левски". Въпреки, че има нотариален акт за жилището си на ул. "Македония", и той не може да си изкара абонамент да спира пред собственото си жилище. Не знам на вас как ви звучи това, но на когото го кажа, го взема за абсурдно.

   А защо да не може да престояваш повече от 3 часа в синята зона? В София може. Щом си плащаш, значи си редовен и не те закачат. Не зная дали наредбата в София е различна, но приемат плащания след 3-тия час и не ти пипат колата. Нали общината иска да печели пари от тази синя зона. Ако човек може да си позволи финансово да плаща, защо ще му отказват да му вземат парите и да спечели общината? Едва ли много хора ще могат да си го позволят. Нали искат повече пари, за да поддържат по-добре улиците, да няма дупки и т.н... Това не ви ли звучи също абсурдно?", пита с голямо недоумение мъжът.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
0
Mercenary (преди 4 месеца)
Рейтинг: 30157 | Одобрение: 9777
И защо живеете там, а нямате адресна регистрация ...?:errm:
1
0
дискриминация (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
наредбата, наредбата... дискриминира. Инвалид не живеещ в зоната може да паркира 3 часа безплатно. За инвалид живеещ в зоната - няма преференции. колкото до наемателите... ами сменяйте квартирата. Ако пожелаете паркомясто наемодателя ще трябва да извади едни 10% от наема и да ги даде на ГЕРБ, което няма да му хареса. И все пак... дори и да се съгласи, ако апартамента е наследствен може да трябва да се наложи да водите трима души "на каишка" в общината...
2
2
Nexus (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
[url=https://petel.bg/#]Илиев [/url](преди 19 часа) - кога си чувал за специалист - толбухинец? Правиш се на неразбрал или тъп ли? Нашите работодатели умишлено избират селяци, за да им плащат малко, не защото са специалисти, макар в едно изречение селяк и специалист да са несъвместими понятия! Абсолютно всеки сельо може да виси в центъра, след като от селото му пращат буркани и кинти! Дори за всеки селски дебил е нещо като въпрос на селска чест да бъде в някой кокошарник 15 квадрата в центъра! Преди да бъде изгонено коренното население на града, тук имаше истински специалисти от средната класа - дисциплинирани, с чувство за себедостойнство, но това не е угодно на "работодателите"!!!!
2
1
khm (преди 4 месеца)
Рейтинг: 40634 | Одобрение: 16219
Добричлия, никой не говори за инцидентни посетители, или за такива, които идват за седмица на море. Така че примерът ти за изкупуването на Родопата е неадекватен. Говори се за такива, които ПОСТОЯННО живеят и работят тук, а колите им НЕ са с варненска регистрация. Илиев, за твоята кола може и да е 15 лв, ама за моята не е. Така че не обобщавай толкова смело, явно гледаш само от собствената си камбанария. И не ми пука дали е чистач в Общината, който с рентата от наследствените ниви си плаща наема в центъра. Като толкова му е акъла да се бие в гърдите, че живее на центъра на Варна и реве за паркомясто, няма какво да се коментира вече, личи си интелектуалния капацитет колко е. По цял свят хората бягат от бетона и прахоляка в центъра на градовете, а тук селяндурите се блъскат да живеят точно там. И то при наличие на кола. Няма голяма логика, нали?
5
3
Искрен (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Е,дано поне в центъра на родния ни град намалеят дошлите да търсят препитание с ригистрации - Н,Т,РР,СС,ЕН,ЕВ. То цялата северна България се пресели във Варна.И не хората от Добрич,а именно тези от Шуменско,Търговишко и Разградско са най-зле като шофьори.За манталитет няма да говоря.
4
1
Искам и аз такъв данък (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
По-надолу някой говори за 15лв. разлика. Направих си труда да проверя как стоят нещата с данъка на моята кола. Варна - 64лв. За 5-6 други града с популярни във Варна номера - от 25 до 35лв...
4
2
Бай МЪДЮ (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
БОЛИ  МА  КУРА  за СИНЯТА ЗОНА .... ШЕ СИ ГО ПРЕМЕСТЯ У ДРУГИО КРАЧОЛ ...
5
5
салата (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Трябва да знаете, че местните варненски аборигени са тъпи, злобни и дребнави човечета. То се вижда и от написаното по-долу. Пфу! Добре че във Варна дойдоха много хора от страната та оправиха малко генетичния материал. 
4
5
Илиев (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
"khm"-в писането ти прозира злоба и завист ,разликата в данъците е 15лв,затова ли говорим или за нещо друго.Човека иска да си плаща ,а не може ,защото има недоглеждане в Наредбата ,а пък той щом работи  и живее тук означава ,че не е заел място на някой ВАРНЕНЕЦ ,а е доказан специалист в областта си , а щом може и да си позволи квартира в центъра не е чистач към Общината.
2
1
Бай Уй (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
До Илко Гергиев: Пич, изкарай си удостоверение за пребиваване на адреса и няма да имаш проблеми. Не е чак толкова сложно колкото изглежда. 
2
1
Добричлия (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А и наредбата на общината е ясна: една кола - един абонамент, и то по месторегистрация. Не може една кола да има абонамент и в синята зона в Добрич и във Варна, например.
3
3
Добричлия (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да се делят хората по номер на автомобила е признак на комплексарство. И варненци ходят в София, Германия, Гърция, Испания и на др. места с колите си, но само софиянци реват против тях. А само преди 30 год. варненци се изсипваха вкупом в Добрич и изкупуваха Родопата.
5
5
74 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ами тя синята зона се прави заради вас селяндурите дето си идвате с автомобилите тук във Варна и правите адско задръстване.Същевременно си плащате данъците по местоживеене в съответната община,а разбивате пътищата тук без да платите един лев.
5
2
германец (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
80 % от постовете са много примитивни. Жалко за 20 млн. години развитие на човечеството.
5
2
khm (преди 4 месеца)
Рейтинг: 40634 | Одобрение: 16219
Така е. Екстрите се заплащат скъпо. Животът в центъра е скъп. На който му стиска - живее там и плаща. На който не - има достатъчно квартали, които не попадат в зоната. Смеят се на хората, които живеят във Владиславово и Кайсиева ама накрая да не се окаже, че те ще се смеят последни...
8
2
Морската (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Недейте рева. Искате център - на ви. И кубетата на катедралата ще съборите само и само на пъпа да живеете. Смешници.
7
0
khm (преди 4 месеца)
Рейтинг: 40634 | Одобрение: 16219
Абе, вие не схванахте ли, че достатъчно места НЯМА? И на общинарите и всички, които ще си пълнят гушите от зоната, не им е изгодно наематели и живущи да си слагат колите там. По-добре е за тях да има свободни места, на които да спират коли за по 3 часа и да си плащат, отколкото един живущ там (независимо собственик или наемател) да си държи колата на мястото една година за 50 кинта.
11
2
гларус (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Майчице, каква агресия, каква омраза , каква наглост, че чак ме досрамя, че съм от Варна. Някои хора толкова са се превъзнесли, все едно са се родили със златна лъжичка в устата. Скоро един колега , който е от Тетевен , ми каза :" не се обиждай, но повечето варненци са кофти хора." Малко се докачих наистина, но сега ще трябва да му се извинявам, заради разни ефенца и кифли, каквито са се навъдили  из нашия град.
4
5
Владимир до Наредбата (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Напълно, подкрепям написаното. Някои хора изобщо не искат да осъзнаят проблема и започват да плюят. Всичко, което съм писал по-долу е към хората които се изкарват по светци от папата. Към засегналите се от думите ми ИЗВИНЕНИЯ...
7
2
Наредбата... (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Хайде пак се почна! Тук изобщо не става въпрос кой е по-по-най-варненец и кой къде си вари лютеницата!!! Въпросът е за недомислия в Наредбата, които цакат голяма част от хората,  които са адресно регистрирани във Варна, живеят във Варна, плащат си данъците във Варна, работят във Варна и около Варна и си отглеждат децата във Варна! Ако живееш извън зоната, но работиш в нея имаш алтернативи - градски транспорт, такси, велосипед, скейборд, ролери и всякакви други откачени начини за придвижване /днес се возих на автобус от градския транспорт, усещането е неописуемо-друс-дрън-жега-чудо!/. Кофти алтернатива,но все пак я има. Въпросът е какво правим ние, голяма част от практически живеещите  в района на зоната, които си плащаме наема срещу сключен договор за наем със собственика и на какво основание ще го принудим да ни разреши да си сменим личната карта и да посочим адрес на постоянно пребиваване НЕГОВОТО жилище?! Нали трябва да е пълен идиот, за да се съгласи! И по кой начин ще ви накара да се разкарате от живота му след като де факто напуснете наетия имот?! Въпросът е как да можеш да си паркираш личния/семеен/ автомобил там, където на практика живееш и което е много лесно доказуемо? И какво ще каже Общинския съвет по въпроса, защото май здраво са си седнали на ушите... До следващите местни избори, когато ще скокнат и ще надуят тромбоните колко много ги е грижа за местното народонаселение. По отношение на РР, ТХ, СС и прочие единствената ми претенция е, че ако живеят във Варна, то и парите им трябва да влизат в местната хазна, а не да плащат стотинки по родните си места и да претендират за равнопоставеност. Защо като отидем за повече от няколко месеца някъде по Европата заживяваме по техните правила и играем по тяхната свирка, независимо дали ни оттърва или не? 
4
7
до "Варненка" (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
СПОКО "МИЛИЧКА" ДОВЕЧЕРА ДОКАТО РУПАШ ЧЕСЪН СЕ РАДВАЙ НА ВЕЛИЧИЕТО СИ......И ТВОЙТЕ КРАКА СЪЩО МИРИШАТ....
9
2
До Владимир от Варненка!!! (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ВЛАДКО АЗ НЕ СЪМ СЕ ЗАСЕГНАЛА, НО КАТО ГЛЕДАМ КАКВИ ОБЯСНИТЕЛНИ ФЕРМАНИ СИ ПИСАЛ ,МАЙ ТИ СИ ЗАСЕГНАТИЯ...:-)))ОТИВАЙ СИ НА СЕЛО И ДИШАЙ ТАРИКАТСКИ ВЪЗДУХ!!!:-)))
6
8
Владимир до "Варненка" (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Напълно съм съгласен, нека има гражданство. Вие защо лично се засягате? Защото всяка събота и неделя ходите при мама и тати на село да събирате доматки, за да има лютеница през зимата и колегите ви знаят за това и се срамувате? И защо обиждате всички от другите градове, като ги определяте като "селяни"...? Вие се смятате за по-гражданка ли?  Аз се възмущавам от ненависта и омразата на хората едни към други. Едва ли с въвеждането на "синята зона" ще се решат и проблемите с паркирането и всички наболели проблеми във Варна. Варна някога беше град, красив, чист и подреден, сега за съжаление е един западащ град.  И вярвайте ми голяма част от хората идват тук, за да работят и внасят достатъчно пари в града. Познавам хора, които не са от Варна, но са си купили жилища и ги дават под наем и се пишат по-варненци от самите жители на Варна. Вие от тях ли сте? 
15
2
АПК (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ТХ и разни СС и други северняци стига сте ревали бе,всяка година получавате по 15-20000 лева рента от земи!Други продадоха ниви и купиха апартаменти във Варна заради които скочиха цените на жилищата,останаха им още ниви от които получават рента,таралясниците им все още са регистрирани Тънко Хуево и пак реват.Никой не ви е канил във Варна!
17
3
До Владимир от Варненка!!! (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
НЕ СМЕ ЗА ОПЛАКВАНЕ И НЕ НИ ОПЛАКВАЙ....НО НИ ПИСНА ОТ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ ОТ ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ С ДРУГИ РЕГИСТРАЦИИ ДА ПЪЛНИТЕ И ТАКА МАЛКОТО ОСТАНАЛИ ПАРКОМЕСТА В ГРАДА НИ И ДА ХОДИТЕ ПОСЛЕ ПО СЕЛАТА СИ И ДА  ПЛАЩАТЕ НИСКИТЕ ДАНЪЦИ НА КОЛИТЕ!!! КАТО ЩЕ ЖИВЕЕТЕ ТУК И ИМАТЕ ПРЕТЕНЦИИ, ЩЕ ПЪЛНИТЕ ХАЗНАТА ТУК!!!КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВЪВЕДЕ ГРАЖДАНСТВО ПО РАЙОНИ!!! НА КОЙТО НЕ МУ ИЗНАСЯ, ДА СИ ХОДИ...НЯМАМЕ НИЩО ПРОТИВ!!!
10
12
Владимир (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ехааа, колко неоправдани били така наричащите себе си "варненци". Миличките живи да ги оплачеш Усмивка Всички им пречат, Добрич, Силистра, Шумен, Разград....., жителите на всички български градове. Аман от тази ненавист...... Сигурно на повече от половината от тук мрънкащите "варненци" родата им е именно от тези така мразени от тях жители на въпросните градове, но видиш ли те са от Варна, но само по лична карта за съжаление.
17
5
Калоян (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Здравейте, аз съм от Варна и не мога да си паркирам колата, от такива като ТХ, СС, Н, РР и др. защото са под наем и сега искат на всичкото отгоре талони за живущи. Плащат ниски данъци в тяхните градове и села, карат 90% таралясници и сега се нареждат на опашката.НЯМА ДА СТАНЕ !!!
10
1
Олег (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Илко, то няма дяа стане тъпакница, ако автобусът е 148, защото няма да имаш лукса да се натъпчиш в него. Тъпканицата ще е още по спирките. Тоя пътникопоток, за който Варна има потенциал не може да се събере в автобуси, защото целия автопарк можеш да натъпчеш и той да е някъде в задръстванията. Ама нали на никой не му пука за качеството...няма да е проблем каквото и да стане!
14
5
варналия (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ВСИЧКИ ТХ , Т , Н , СС И РР , ТАРАЛЯСНИЦИ НА БУФЕРЕН ПАРКИНГ !!!
14
1
Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 39313 | Одобрение: 20033
добре че много малко неща за хората във Варна зависят от общината, защото повярвайте ми там цари рядко срещана некадърност освен ако не трябва някой обръч от фирми да усвоява едни пари. То поне малко нещо да правеха нормално и с мисъл. Много е зле работата. С един век са назад тези хора. Повечето са връзкари там на тоз и оня и работят почти на частно. то няма и нормален човек дет за 500 лева да отиде да работи освен ако няма допълнителни стимули. това със синята зона е само пример колко са зле защото ще го усетят много хора пряко. другите неща изобщо не ги виждате
16
3
X (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Сменяш лична карта и талон на колата. ПОсле подаваш. То много сложно. ТХ и Н тарикати ще ги клатят сега с Варненски данъци. хахахахахаха.
7
4
ksh (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Според мен, щом собственикът на жилището, намиращо се в т.н. "синя зона" има абонамент (т.е е платил за паркиране) това значи, че би трябвало да има определено паркомясто, на което има право да спира само той! ДА,АМА НЕ! ПАРКИРАНЕТО ВЪВ ВАРНА Е НЕРАЗРЕШИМ ПРОБЛЕМ!
17
7
Възмутена (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ПРИБИРАЙ СЕ В ДОБРИЧ НАЙ - ДОБРЕ И НЯМА ДА ИМАШ ТОЗИ ПРОБЛЕМ!!! НАПЪЛНИХТЕ ГРАДА НИ С ВАШИТЕ КОШНИЦИ ,А СИ ПЛАЩАТЕ НИСКИТЕ ДАНЪЦИ НА СЕЛО, НАЛИ??? НЕ СЕ ОТНАСЯ САМО ЗА ДОБРИЧ, А ЗА ВСИЧКИ!!!НЕ ОСТАНАХМЕ ВАРНЕНЦИ....ЧЕ СЕГА И С ПРЕТЕНЦИИ ИМАТЕ!!!
15
0
биг (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Напълно адекватно писмо. Тази наредба създава много проблеми с недомислиците си. Тук не става дума за Добрич и за страната, а и за нас - варненците. Плащаш данъци на апартаментите, плащаш пътен данък за колите и освен разбитите пътища не можеш и да паркираш около жилищата си. Договора за наем или нотариален акт е достатъчен за абонамента - всички останали данни могат да се впишат в искането за този абонамент, дори документ за платени данъци на получения наем. Абонамент трябва да се издава и на собственика на преференциални цени, няма никаква гаранция колко дълго жилището ще бъде наето, независимо от Договора.
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
От Варна съм, с адрес по лична карта извън синя зона. Цял живот съм си плащал данъците тук, във Варна. И знам защо болшинството приходящи от близо и далеч не си сменят регистрациите на МПС-та-защото тук данъкът на колата е далеч по-сочен и трудно преглъщаем. Живея със семейството си в района на синята зона под наем и то както си му е реда-с договор за наем, регистрация по настоящ адрес /ако някой не е в течение ще обясня, че за да си направиш така наречената временна адресна регистрация е нужно да се явиш на гише в Общината с цялата си пълнолетна фамилия и наемодателите, оборудвани с нотариален акт за жилището/. А сега си представете, че вие сте собственик на жилище в района на зоната и вашият наемател предяви претенция да се регистрира по лична карта и постоянен адрес  във ВАШИЯ имот?! Ще се навиете ли? Значи веднъж плащаш наем, втори път - данък за МПС във Варна, трети път ти поставят неизпълнимо условие за адресна регистрация и четвърти път - ако решиш, че искаш да си паркираш колата в района по местоживеене парите които трябва да плащаш за единствения си семеен автомобил е по-висок от наема за жилище, в което живее 4-членното ти семейство. Шах и мат! Накефих се и на отношението на служителите в Общината-държаха се като куче, което гони опашката си-препращаха ме от човек на човек, от инстанция на инстанция и повтаряха като мантра, че трябва да си сменя картата, защото такава е Наредбата. Иначе бяха любезни. И ме разбираха... Обаче Наредбата... За капак юристка от администрацията ме насочи към адвокат. Не можа да ми обясни защо, просто хрумка. Преди време пуснах писмен сигнал до Общинския съвет. Чакам отговор... Ще видим докога и какъв ще да е.
15
0
Потърпевш (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Не е само това проблема. Аз съм от Варна, колата ми е с варненска регистрация и живея на квартира в синята зона. Плащам си данъка във Варна и имам договор за наем за жилище в синята зона, но все пак не мога да си изкарам талон за спиране в синята зона. Проблема е, че ако хазяина се съгласи да регистрира наемател на неговия адрес, после е невъзможно да го принуди зоконно да се махне от там, когато напусне квартирата. Това означава, че с тази Наредба на община Варна за синята зона, те забраняват на хазяите на имат наематели, а на наемателите да притежават кола, без да имат гараж, което от своя страна за голяма част от жилищата в синята зона в момента на построяването им не е било незаконно. 
14
5
HoEsBi (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Го Бек То ТХ
12
2
HoEsBi (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Проблема е не че, нямате абонамент а нямате договор за наем Усмивка
6
6
Олег (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Има го тоя момент, обаче съм го забелязвал за такива, които си стоят в Добрич, а не са във Варна. Най-смешно ми беше в тяхното ДКЦ1 Добрич, когато си пуснаха оптичен интернет, който беше 3 пъти по-бавен от АДСЛ-а, който махнаха. Все още единствения случай, който познавам оптиката да ти е по-зле от мобилен интернет. Ама все пак в случая е прав...
1
4
Олег (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ами има го тоя момент, обач
18
9
Nexus (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Какво му викаш човек, толбухинците и тези на север от тях са получовеци. Не ги интересуват права и морал, а само далаверата и се подхилкват с едни самодоволни дебилни физиономии. Срам за човечеството са тези отпадъци.
10
4
Олег (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Е как ще се премести във Варна. Нали трябва хазаина му да с съгласи да му се смени постоянния адрес, което по принцип се прави за настоящия при наемни отношения.
6
3
Олег (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Момче така е във Варна! Всичко е такова! Наредбата си е хубаво измислена и заради това никой не може да я пипне, обаче се прави нещо съвсем друго. Ако иде проверка ще се окаже, че никой не ти е казвал това, ами ти си се объркал.
29
10
khm (преди 4 месеца)
Рейтинг: 40634 | Одобрение: 16219
Ами премести си адреса тука бе, човек, също и колата ти да мине с варненска регистрация. Нали тук живееш и работиш, що не искаш да плащаш и варненския данък, а? Щото е по-лесно да седи регистриран таралясника в Добрич, да плащаш тамошния (по-малък) данък, но да седи тук колата, да задръства тук движението, да замърсява тук въздуха. И седнал да реве за абонамент.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама