Читател: Още не е влязла Синята зона, а вече ни подлудиха! Как ние, които живеем под наем в центъра без адресна регистрация да си изкараме абонамент?

11.07.2018 / 13:28 44

Читател на "Петел" на име Илко Георгиев се свърза с нас във връзка с многото неясноти около Синята зона. Както съобщихме, тя влиза в сила от днес, като ще тече 1 месец гратисен период, след което вече е задължително заплащането. Да, обаче остават доста въпросителни, касаещи най-вече живущите в територията на Синята зона, които все още чакат за абонамент. Ето какво написа Илко Георгиев:

"Много съм объркан от наредбата за правото на паркиране в синята зона. Пише, че наематели на жилища в синята зона, могат да си направят годишен абонамент за паркиране, като живущи с договор за наем и нотариален акт на собствениците. Обаче, като отида във фирмата "Паркинги и синя зона" ми искат не настоящ адрес а постоянен, който е в личната карта, а аз съм наемател и е логично настоящия ми адрес е на ул. "Македония", (където живея в момента), а постоянния ми да е в Добрич, защото съм от там. Искат и регистрацията на колата да е на ул. "Македония", а тя логично е в Добрич. Как да си направя абонамент за синята зона, като наемател? Излиза, че трябва да си сменя личната карта и талона на колата. Не зная дали това е възможно, като съм от Добрич и ако е възможно, то ще струва пари и време. Ако догодина сменя квартирата и отида примерно на ул. "Бдин", пак ли ще трябва да плащам за да си сменям личната карта и талона на колата?  Тези изисквания са просто абсурдни, невъзможни и неизпълними. На кого са необходими всички тези усложнения. Нали целта е просто да има ред, а не да подлудят гражданите. Някой ще каже: стой си в Добрич. Има много наематели варненци или студенти, които попадат в тази синя зона или ще попаднат в следващата, след следващото разширение. И техния проблем ще е същия.

   Купих си колата миналата година. Предлагаха ми да я купя на лизинг, но им отказах. Ако я бях купил на лизинг, как щях да сменя адресната и регистрация по талон, като тя щеше да се води на Алианс Ауто – вероятно в София? Сигурен съм, че има собственици в синята зона с лизингови автомобили. Те какво ще правят?

   Хазяина, който ми даде жилището под наем, има друг апартамент в кв. "Левски" и живее там. Личната му карта и талона на колата са регистрирани в кв. "Левски". Въпреки, че има нотариален акт за жилището си на ул. "Македония", и той не може да си изкара абонамент да спира пред собственото си жилище. Не знам на вас как ви звучи това, но на когото го кажа, го взема за абсурдно.

   А защо да не може да престояваш повече от 3 часа в синята зона? В София може. Щом си плащаш, значи си редовен и не те закачат. Не зная дали наредбата в София е различна, но приемат плащания след 3-тия час и не ти пипат колата. Нали общината иска да печели пари от тази синя зона. Ако човек може да си позволи финансово да плаща, защо ще му отказват да му вземат парите и да спечели общината? Едва ли много хора ще могат да си го позволят. Нали искат повече пари, за да поддържат по-добре улиците, да няма дупки и т.н... Това не ви ли звучи също абсурдно?", пита с голямо недоумение мъжът.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
0
Mercenary (преди 7 месеца)
Рейтинг: 34093 | Одобрение: 11233
И защо живеете там, а нямате адресна регистрация ...?:errm:
2
1
khm (преди 7 месеца)
Рейтинг: 42866 | Одобрение: 17316
Добричлия, никой не говори за инцидентни посетители, или за такива, които идват за седмица на море. Така че примерът ти за изкупуването на Родопата е неадекватен. Говори се за такива, които ПОСТОЯННО живеят и работят тук, а колите им НЕ са с варненска регистрация. Илиев, за твоята кола може и да е 15 лв, ама за моята не е. Така че не обобщавай толкова смело, явно гледаш само от собствената си камбанария. И не ми пука дали е чистач в Общината, който с рентата от наследствените ниви си плаща наема в центъра. Като толкова му е акъла да се бие в гърдите, че живее на центъра на Варна и реве за паркомясто, няма какво да се коментира вече, личи си интелектуалния капацитет колко е. По цял свят хората бягат от бетона и прахоляка в центъра на градовете, а тук селяндурите се блъскат да живеят точно там. И то при наличие на кола. Няма голяма логика, нали?
5
2
khm (преди 7 месеца)
Рейтинг: 42866 | Одобрение: 17316
Така е. Екстрите се заплащат скъпо. Животът в центъра е скъп. На който му стиска - живее там и плаща. На който не - има достатъчно квартали, които не попадат в зоната. Смеят се на хората, които живеят във Владиславово и Кайсиева ама накрая да не се окаже, че те ще се смеят последни...
7
0
khm (преди 7 месеца)
Рейтинг: 42866 | Одобрение: 17316
Абе, вие не схванахте ли, че достатъчно места НЯМА? И на общинарите и всички, които ще си пълнят гушите от зоната, не им е изгодно наематели и живущи да си слагат колите там. По-добре е за тях да има свободни места, на които да спират коли за по 3 часа и да си плащат, отколкото един живущ там (независимо собственик или наемател) да си държи колата на мястото една година за 50 кинта.
14
1
Варна (преди 7 месеца)
Рейтинг: 48137 | Одобрение: 25337
добре че много малко неща за хората във Варна зависят от общината, защото повярвайте ми там цари рядко срещана некадърност освен ако не трябва някой обръч от фирми да усвоява едни пари. То поне малко нещо да правеха нормално и с мисъл. Много е зле работата. С един век са назад тези хора. Повечето са връзкари там на тоз и оня и работят почти на частно. то няма и нормален човек дет за 500 лева да отиде да работи освен ако няма допълнителни стимули. това със синята зона е само пример колко са зле защото ще го усетят много хора пряко. другите неща изобщо не ги виждате
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
29
10
khm (преди 7 месеца)
Рейтинг: 42866 | Одобрение: 17316
Ами премести си адреса тука бе, човек, също и колата ти да мине с варненска регистрация. Нали тук живееш и работиш, що не искаш да плащаш и варненския данък, а? Щото е по-лесно да седи регистриран таралясника в Добрич, да плащаш тамошния (по-малък) данък, но да седи тук колата, да задръства тук движението, да замърсява тук въздуха. И седнал да реве за абонамент.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама