Читател: Паркирали таксита пречат на снегорин да чисти бус лента във Варна! (Снимка)

18.01.2017 / 16:22 10

Читател ни писа, за да изрази възмущението си, че паркирали таксита преди малко са попречили на шофьор на снегорин да почисти бус лента на възлово място в града. Нещо повече.

Бакшишите са отказали да преместят колите си, въпреки отправения апел към тях от този, който си е вършел работата, като чисти снега.

Ето какво написа нашият читател, който ни изпрати и снимка:

“Преди малко видях на бул. „Христо Ботев“ снегорин на Хидрострой да чисти бус лентата (посока центъра към града). В бус лентата обаче имаше 3 паркирали таксита, а шофьорът на камионът им свиреше да се махнат, за да може да изчисти.

Онея го погледнаха, все едно проси пари, и не му обърнаха внимание. Камионът ги заобиколи и около тези таксита не успя да изчисти. Въпросът ми е, тези таксита имат ли право да паркират там и да пречат за почистването, понеже видях как хората после негодуват, че не е почистено и автобусите закъсват.“"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
1
Wing (преди 3 години)
Рейтинг: 2243 | Одобрение: 818
Има си знак 3 места за такси, точно преди паркиралите автомобили. Явно са си в правото, въпроса е защо не направен джоб в който да се приберат, след като им е разрешено.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама