Читател на "Петел" е силно притеснен дали ще остане зеленина по новия булевард "Васил Левски" след ремонта

08.02.2019 / 15:34 13

Читател на "Петел" е силно прпитеснен дали след ремонта на новия бул. "Васил Левски" във Варна ще бъде оставена голяма част от зеленината там. Той живее на ул. "Струга". Ето какво ни написа:


"Аз съм един от живеещите покрай новия бул. "Левски". Или ако трябва да съм по-точен живея на ул. "Струга". Много от моите съседи, пък и не само, сме силно притеснени за крайния облик на този булевард/магистрала. Още в началото някой обеща, че и след като въпросния булевард бъде завършен ще има озеленяване и някои от дърветата ще бъдат възстановени. На този етап силно се съмнявам това да стане. В участъците, където булевардът е “завършен” зелени площи не са предвидени. Напротив. Където имаше преди храсти и дървета се излива бетон. Това е нещо, което не мога да си обясня. Разстоянието между двете платна с бетон, зона между мантинела и проход пак с бетон. Защо? Аз самият съм готов да инвестирам в млади дървета и да ги засадя сам. Но “проектантите" на този мащабен проект просто са решили всичко да е бетонирано. И не става дума само за естетика, ами и за здравето на всички нас - варненци".

Човекът е изпратил и колаж, на който се вижда как е било преди и как е сега. "На втората снимка съм посочил с червени стрелки местата, които в момента са оставени на пръст, и през които няма да минават нито коли, нито хора. Според мен това са идеални места за някой друг храст или дърво. Но за съжаление, според работещите на обекта, всичко ще е залято с бетон. И те самите не могат да отговорят защо", завършва той.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама