Читател на "Петел" с призив към институциите: Моля ви, нека някой спре паленето на гуми в Белослав

13.02.2018 / 10:48 1

снимка: читател

Години наред под прикритието на празника Сирни заговезни в гр. Белослав, обл. Варна и някои села от района се палят огньове. Това става на нерегламентирани места, само от автомобилни гуми и кабели. Това ни е написал читател, който ни изпраща и снимка на подготовката на огъня за края на тази седмица.

Публикуваме текста на писмото на нашия читател Антон Стойчев от Белослав без редакторска намеса:

„Общината чества празника с голям огън в центъра на града съставен както повелява традицията само от съчки, но не взима мерки за това, което се случва на няколко места по кварталите. Миналата година поех една инициатива преди да е станало фатален инцидент и подадох сигнал в полицията за умишлен палеж. Така си предизвиках насрещна проверка и куп разправии с органите на реда.

В последствие пуснах сигнали до: РИОСВ - Варна, областния управител, пожарна безопасност, горско стопанство и общината, от всички институции получих отговор, че паленето на автомобилни гуми в горска и урбанизирана част, на който и да било жилищен район, е абсолютно забранено. В кв. „Акациите“ се запалват няколко тона докарвани с камиони, бусове и каруци гуми, мургави братя пазят цяла нощ, а на другия ден пунктовете за скрап са пълни. Общината осъжда това деяние, но не предприемат никакви предварителни мерки. Отново тази година ще подам сигнал на 112 за умишлено запалване на забранени вещества и очаквам същият сценарии, пожарна която идва и гледа, а полиция проверява мен като престъпник.

Готов съм да ви предоставя отговорите на писмата и да видите как кмета обещава, че това извращение с природата няма да се случи. Понеделникът, когато всичко е покрито със мазни сажди, църквата почита "Чистият понеделник". На фона на присъстващият ЕС в България и мръсният въздух смятам, че темата е много актуална, особено в последните дни.

Вчера на едно от многото места започнаха да се събират автомобилни гуми (основното количество и кабелите се събират в събота, когато общината и РИОСВ не работят) в прикачения файл е снимка направена на метри от гора и къщи“.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама