Читател от Варна се възмути искрено: Някой в тази община гледа ли изобщо за какво се харчат парите ни?!

04.04.2016 / 14:53 6

Веселин Златков

Гражданин позвъни в редакцията ни крайно възмутен от прахосването на общинските пари във Варна. „Някой изобщо следи ли за какво се харчат парите и как може това да се правят нещата по-ефективно и по-евтино?!“, попита мъжа. Повод за недоволството му е осветлението около сградата на община Варна.


Варненецът, който има наблюдения върху случващото се в този район на центъра, разказа, че преди време от уличното осветление на ул. „Марин Дринов“, която минава точно зад сградата на кмета и администрацията му, не била останала нито една лампа. Белите глобуси били или изпочупени, или откраднати.

Преди време, варненецът констатирал със задоволство, че осветителните тела са ремонтирани и си работят отново нормално. Усещането му за това, че в града му нещата се развиват нормално и за добро бързо се изпарило.

„Преди 20 дни монтираха нови осветителни тела, точно до старите. Така сега има един до друг два стълба, на всеки с по две улични лампи. Явно обаче не са могли да ги свържат със старите кабели и сега разкопаха тротоара, за да сложат нови! Ама на кого му трябват, при положение, че старите си работиха?!“, попита риторично нашият читател.

Поставянето на два реда улични лампи, при това на едни относително тесен тротоар наистина буди недоумение. Излишно е да казваме, че във Варна има квартали, на които общината обещава улично осветление от години. Най-честото обяснение е, че за изграждането му липсват средства или се чака някакво външно финансиране.

Явно обаче около сградата на самата община има и място, и пари да се сложат нови улични лампи, при това не като се демонтират старите, които работят, а до тях. Както се казва, ей така – за разкош...

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
10
anton78 (преди 3 години)
Рейтинг: 2573 | Одобрение: 353
Направо ми писна от тези тъпи читателчета абе паткан вземи ти направи нещо като не ти харесва това.Аман от такива възмутени шпингели ей.
8
3
Karamel (преди 3 години)
Рейтинг: 20785 | Одобрение: 10490
Да се чувства изобилието Ухилен
10
1
Wing (преди 3 години)
Рейтинг: 2242 | Одобрение: 817
Става така защото тези които правят проекта не си правят труда да се разходят по улиците и да видят за какво става дума. 
7
3
SexStoki (преди 3 години)
Рейтинг: 1028 | Одобрение: 83
"Нека бъде светлина" явно е девизът.
Секс Шоп с БЕЗПЛАТНА доставка

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама