Читатели на Petel.bg: Сложете знаци на ул. „Пирин“, преди да блъснат още някого

13.11.2014 / 14:13 5

Евгения Иванова

Пешеходните пътеки на варненската улица „Пирин” са обозначени само с хоризонтална маркировка,  коментират читатели на Petel.bg по повод произшествие от 11 ноември, при което беше блъсната жена. Според тях за да няма други тежки катастрофи, там трябва да бъдат поставени предупредителни пътни знаци. Те трябва да са на разстояние от 50 до 100 м. и непосредствено преди пешеходната пътека.

„Всеки ден минавам от там и ми прави впечатление, че местата за пресичане са обозначени единствено с изтрита маркировка, която при дъжд почти не се и вижда. А когато завали сняг и улиците са в лед и киши, шофьорите изобщо няма да разберат, че има начертани зебри, после защо ставали инциденти? И естествено виновни в случая винаги са водачите на автомобила.”, пише наш читател.

„По закон наличието на пътна маркировка е достатъчно, но на места с интензивно движение, каквато е ул. Пирин е крайно необходимо поставянето и на предупредителни пътни знаци.”, коментират автоинструктори.

Има и места, обаче, на които липсват дори и очертания. На ул. „Цар Асен“, която също е с натоварено двупосочно движение дори няма пешеходна пътека. В случая хората пресичат, където намерят за добре, дано само шофьорите да съумеят да реагират бързо.

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
zebster (преди 6 години)
Рейтинг: 4208 | Одобрение: 1123
Пирин води до най противните улички Битоля и Брегалница, и това е главна артерия...
0
0
ivaylo (преди 6 години)
Рейтинг: 4615 | Одобрение: 155
Аааа не чакай малко , още поне 5-6 човека да убият и тогава ....
ft
0
1
teodor999 (преди 6 години)
Рейтинг: 7651 | Одобрение: -549
Предупреждение има,остава да бъде взето под внимание и то навреме!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама