Читателка на „Петел“: Посещението във варненския КАТ е някакъв ад!

17.03.2017 / 14:50 16

Снимки „Петел.бг“

Периодично в редакцията на „Петел“ постъпват сигнали за проблеми и напрежение при обслужването на граждани в КАТ – Пътна полиция във Варна. Много читатели се оплакват от това, че обработката на документите става бавно, а според повечето това е заради фирми, които срещу заплащане уреждат по няколко коли наведнъж.


Тази практика предизвиква напрежение между фирмите и останалите граждани, често зарязали за цял ден останалата си работа, без да е ясно дали ще успеят с регистрацията на колата си. Наша читателка заяви, че освен на словесни престрелки, днес е станала свидетел и на физическа разправа по този повод.

Тя разказа подробно как върви процеса на регистрация на автомобили за граждани във Варна: „Идват, редят се още през нощта.. Големи ужаси! На едно гише се чака за пет различни работи. Правят се едни списъци от самите граждани и ако някой си изтърве номерчето, го задраскват и става голям панаир, ако се върне.Така е цяла седмица, има хора , който чакат по два-три дни. Има и друго - искат ти някакви копия от договора за покупко- продажба и на лична карта, а фотокопието е на цена от 80 стотинки за страничка - ако искаш, ама то няма другаде къде.

 Отиваш за кафе в бистрото, което е единственото в района и какво?Озоваваш се на Пампорово – цените са все едно си на курорт! Две кафета - пет лева! Има хора който нощуват в колите си, за да могат да минат в рамките на деня. А тези от фирмите за регистрации ходят с едни папки с документи с по 10 коли и се пререждат“, разказа нашата читателка.

Всъщност, в другата част на сградата на КАТ във Варна има и автомат за кафе, както и двойно по-евтина копирна машина. Но от притеснение, че може да си изтърват реда, много малко хора се сещат да ги потърсят. А и навсякъде има надписи от типа „Тук не е информация!“

Наред с всичко останало, Пътна полиция във Варна си има и доста стабилно микросметище, което те посреща на портала. Ясно е, че колкото повече нерви късат гражданите докато чакат, толкова по-малко им пука къде си изхвърлят боклука.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 43800 | Одобрение: -1925
Аз като имам кола за регистриране обаждам се на съученика от КАТ, идва взема я вечерта и на другия ден ми я връща готова регистрирана и окомплектована с всички нужни документи. Пък на мен ми остава само да зарадвам студентките или милфката-учителка.
6
2
varna (преди 6 години)
Рейтинг: 12264 | Одобрение: 2919
A  лелките са мързеливи
https://www.youtube.com/channel/UCcNbP1ZRiwsNeeSIBij7-bA?view_as=subscriber

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама