Чорбанов: Законът за домашното насилие няма да спре психопатите

05.08.2023 / 11:54 2

кадър: Нова тв

Темата за домашното насилие е многопластов процес, с многопластови профили  на хората, които участват. Законът няма как да спре един тип домашни насилници и това са психопатите. Те нямат никакви предишни изяви, няма предистория и симптоми, които могат да спрат насилника. Той в един момент решава да направи това, което е решил. В случая един образован човек, работещ на престижна работа, с висока заплата  - просто удуши жена си. Без предисловие, без нещо видно за околните, съседите, роднините. Просто го направи. Това сподели в студиото на „Събуди се” депутатът от ИТН професор Андрей Чорбанов, чиято племеница Евгения беше убита от ревност от съпруга си, а тялото ѝ бе открито в куфар край Перник.

"Трябва да има промяна в законите, но пък и трябва да бъдат спазвани и упоражнявани тези, които съществуват. Лично за мен е притиснително това, че участник в събитието, бащата на този убиец, който помага за укриването на куфара с тялото -  в момента се разхожда на свобода между нас. В момента тече дело, но самият факт, че един съучастник в едно такова тежко престъпление  просто се разхожда на свобода. Изключително силно се надявам, че ще има справедливост и този тип насилници трябва да получат заслуженото наказание", изрази надежда той. 

По думите му депутатите в НС се концентрирали в едни доста сериозни дебати за наказанията за убийства на пътя. "Не че оправдавам всеки един човек, който кара пил, който кара след употреба  на наркотици. В никакъв случай няма как да оправдая едно такова нещо. Но едно убийство от непредпазливост все пак не може да бъде приравнявано на 100% с един класически убиец, който е планувал подобно  действие и който прави всичко възможно да не го открият властите", посочи Чорбанов.

"Превенция на този тип престъпления много трудно може да има. Обществото има съвест, каза депутатът. По нашите географски ширини, според него, се смята, че всичко трябва да остане в дома. Но това, че домашното насилие ескалира толкова много, ние трябва да кажем, нашата нация никак не беше особено нетолерантна към домашното насилие. Напротив, толерантни сме към всичко, което се случва в течения на години. Просто в момента обществото натупа прекалено много случаи и енергия. И случаят в Стара Загора беше капката, която преля, за да може все пак да се разбере, че това общество има съвест и това общество иска това да спре", подчерта депутатът. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
село варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 15162 | Одобрение: -1163
В едно семейство свършат ли парите започват скандалите. И обикновено жената започва да натяква на мъжа, че не полага достатъчно грижи.
3
1
kris (преди 4 месеца)
Рейтинг: 308266 | Одобрение: 45661
Може ли тази лудост да се спре, или поне да се намали до някакъв минимум.....? Всяка трета жена в света е малтретирана според статистиката....В Европа – всяка пета, в България – всяка четвърта, в САЩ по 24 човека в минута, или 12 милиона на година.....В Турция убиват повече от 300 жени годишно.....Само мъжкото его ли е виновно, или бедността, алкохола, разводите, семейното възпитание и други подобни фактори.....? В Австрия се взимат най-адекватни мерки, скоро и в Германия въведаха специална акция „Не, значи НЕ”.....Какво се прави в България? Ами нищо.....Има само 5 кризисни щаба и това е.....! Както видяхте някои жени се сетиха, че са бити преди 10 години и защо.....? Ами било ги страх да не си загубят „скъпите” мъжленца....И търпят.....! Ето тук е една от причините някои типове да наглеят.....Другата не по-малко важна са мижавите присъди.....! Адекватни присъди трябват......Яки присъди за да си седнат на задника тези келемета.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама