Chrome става по-малко лаком за памет

30.06.2020 / 06:00 0

technews.bg

снимка: CC0 Public Domain

Google пусна първата тестова версия на своя браузър Chrome за Windows 10, която използва нова функция на операционната система, призвана да реши проблема с голямата консумация на RAM памет.

Google отдавна се бори с прекомерната употреба на оперативна памет от Chrome. Но въпреки положените усилия, проблемът все още е актуален – Chrome остава лаком за RAM.

Наскоро излязлата актуализация Windows 10 May 2020 Update (версия 2004) включва нова функция за управление на паметта, наречена SegmentHeap и приложима за Win32 приложения, вкл. браузърите Chrome, Edge и Firefox. Разработчиците на приложения могат да я използват, за да намалят използването на RAM памет.

По-рано този месец Google потвърди, че планира да използва SegmentHeap за решаване на проблеми с паметта в Chrome. Сега компанията обяви поддръжка на функцията в тестовата версия Chrome Canary под номер 85.0.4182.0 за Windows 10.

Ентусиастите могат да тестват браузъра, но трябва да имат предвид, че Canary е много ранна тестова версия, която може да работи нестабилно и да съдържа всякакви грешки.

Microsoft вече активира поддръжката на SegmentHeap в собствения си браузър Edge, базиран на Chromium. Според компанията, в резултат на тази стъпка използването на паметта от браузъра е намаляло с 27%.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама