Chrome започва да блокира автоматичното възпроизвеждане на видеата със звук

23.03.2018 / 00:47 1

Навярно никой не обича уеб-страниците, които автоматично започват да възпроизвеждат видео. Още по-ненавистни са уеб страниците с автоматичното възпроизвеждане на видео със звук.

Това може да остане в миналото, понеже още с версия Chrome 65 потребителите най-после ще имат възможност да блокират досадните видеа, които започват да се възпроизвеждат без съгласие от страна на потребителя, още повече, със звук. Браузърът ще прави изключение само ако потребителят взаимодейства със страницата или преди това е демонстрирал интерес към възпроизвеждането на мултимедия в конкретния сайт.

Google възнамеряваше да въведе тези промени в Chrome 64, който излезе през месец януари. Но тогава браузърът получи само възможността за изключването на звука от досадните сайтове. Но сега всичко е готово за публичното предлагане на тази полезна възможност. В бета каналите на Chrome вече са активирани необходимите опции, а в стабилната версия това е планирано за следващия месец.

Иска ни се да повярваме, че аналогични възможности ще се появят и в другите браузъри. Но това едва ли ще стане например в Edge, където всичко протича много бавно. Не е за учудване, че браузърът на Google доминира на пазара, а Edge не може да преодолее 5% пазарен дял./ kaldata.com"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
стефан (преди 2 години)
Рейтинг: 3382 | Одобрение: 1417
Слава богу. Досадно си беше. Сега го проверих моя, 65 версия е.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама