Д-р Александър Симидчиев: Не очаквам втори пик на коронавируса у нас

22.05.2020 / 17:53 0

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Вече 6 месеца по-късно познаваме вируса по-добре. Не е толкова тежко колкото мислехме в началото. Има известно количество от хора, които са невъзприемчиви към заразата. В Източна Европа нещата протичаха по-различно от Западна Европа. По-малко хора се заразиха при нас. Когато по-малко са заразени, вирусът по-бавно се разпространява, разкри в студиото на "Лице в лице" по БТВ пулмологът д-р Александър Симидчиев. 


Епидемичният процес тръгна от Китай. Ако сме имали пик по-рано, щеше да има по-голямо количество хора с антитела в момента. Сега тестовете отчитат около 4%, които са се срещнали с вируса. Умора има както в населението, така и във вирусния процес. Той изчерпва хората, които са по-възприеммчиви. За това аз не подозирам втори пик, но това е пети вариант на настинките, останалите 4 са другите, които сме виждали вече. 

Ваксината за туберколоза помогна при нас. Без ваксините сега нямаше да сме толкова хора на земата. Вирусът не може да мутира така, че да не може да се направи ваксина за него. Рисковите групи ще трябва да се виксинират, останалите ще имат избор. Конспиративните теории са от липса на информация, допълни гостът."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама