Д-р Иван Църов: Има една голяма бъркотия в празничния календар

22.09.2022 / 19:23 0

Редактор: Виолета Николаева

Д-р Иван Църов, директор на РИМ - Велико Търново, коментира по Нова нюз дали празниците ни са на точните си дати: 

"С този акт от 22 септември България се изравнява с всички европейски държави, но най-важния ефект е, че българите започват да се обединяват и да се чувстват като нация. До тогава това е един сбор от различни етноси с преобладаващо българско население. 

Има една голяма бъркотия в празничния календар, която няма как де се оправи, освен с някакъв административен акт на Народното събрание. Не може един празник да се чества по стария календар, а друг - по новия. Има разлика от 12 - 13 дни, което обърква организаторите. Споровете отнемат от тържествеността на празничния календар. Трябва да има единна празнична система.

Мисля, че сме си научили урока от историята, ние няма как сами да се грижим за нашето участие в световната политика. Великите сили за това са велики, защото са големи нации, големи държави с много ресурси. Винаги сме били в съюз с някой друг, но е важно с кого сме. Мисля, че сега имаме сигурност и не отделяме един огромен ресурс за отбрана, за да се развива нашата икономика и благосъстоянието. Последните събития негативно повлияват всичко, но нещата ще отминат. 

Нашата национална цел днес според мен е, че всеки един разумен човек би желал да е поданик на една добре подредена просперираща държава с гражданско общество срещу неправдата и неуредиците."
 
 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi


Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама