Д-р Ленков: Във Видин имаше взрив на епидемия, защото преди 10 години закриха инфекциозното си отделение и няма такива специалисти

04.05.2020 / 23:26 2

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Аз се срамувам от този министър на здравеопазването, който няма стратегия за развитието на здравеопазването за следващите 10-15 години. Знаете ли защо имаше взрив на епидемия във Видин? Защото преди 10 години закриха инфекциозното си отделение. Няма такива специалисти, няма хора, които са обучени да работят с инфекциозни заболявания, а такива специалисти ще има все по-малко, заяви д-р Димитър Ленков пред Слави по телевизия 7/8.

Стига с това отношение медицински работници. Ние не сме работници, ние сме висококвалифицирани специалисти. В следващите години, дано да не съм лош пророк, във връзка със смъртта на много медицински специалисти в цяла Европа в борбата с тази пандемия, много български лекари и медицински сестри ще предпочетат да напуснат България и ще бъдат привлечени от по-добрите условия на ЕС. Как ще ги привлечем тук, как ще ги задържим тези специалисти тук?, допълни Димитър Ленков.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Пипи (преди 4 години)
Рейтинг: 1660 | Одобрение: 45
В София има инфекциозни отделения,пък  пак има много заразени !И се чудя каква е таз " логика "или това се диктува от шефа на тв 7/88-)

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама