Д-р Любослав Костов: Подпомагане се прави през разходите, не през приходите

22.05.2020 / 21:54 0

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Как така пипаш данъците и казваш, че това е с временен характер?! Няма такава работа. С временен характер е мярката 60/40. Ние сме твърдо против диференцирането на ДДС, коментира д-р Любослав Костов от КНСБ в предаването "Студио Хъ" по телевизия 7/8.

"Ако трябва да говорим за някаква промяна, трябва да пипаме внимателно с анализи общата ставка. От години искаме необлагаем минимум. Отказвано ни е, защото не можело по закон да се пипат данъците. А сега се случва обратното. Ние не искаме пари за нас, а за хората с ниски доходи. 

Разбира се, че трябва да бъде подпомогнат бизнеса, но е важно как. Когато подпомагаш един сектор, това трябва да се случва през разходите, не през приходите. И всеки студент първи курс по макроикономика го знае това. Не може ограничавайки приходите да ги стимулираш. Може с по-ниски такси, с по-ниска административна тежест, директни грантове или мярката да е 80/20, а ние, пипайки мярката, отваряме нарицателното вече "Кутията на Пандора", допълни гостът."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама