Д-р Миндов: Ние в театъра на Мангъров няма да участваме. Това е цирк

12.11.2020 / 08:17 4

Кадър: БНТ

Общопрактикуващ лекар се заяде с доц. Атанас Мангъров в ефир.

Д-р Георги Миндов изригна срещу твърденията на Мангъров, че личните лекари трябва по-сериозно да си влязат в ролята за лечението на COVID-19.

Той на свой ред покани инфекциониста да види колко тежко е положението на джипитата и как те са най-засегнатата група от медицинското съсловие.

"Кранчето тече отдолу, ние се давим и умираме. Да не ми говори доц. Мангъров... В неговото отделение, ако иска, да си ходи гол!", коментира д-р Миндов.

Той не скри раздразнението си от поведението на доц. Мангъров. Д-р Миндов смята, че върлият противник на установените в цял свят мерки си търси нова изкупителна жертва.

"Ние в театъра на Мангъров няма да участваме! Това е цирк! Ние сме с най-много починали лекари. Аз ще го накарам, като почине някой, той да дойде на гробищата да копае. Според него с прегръдки се лекувало... Той разруши най-святата връзка лекар – пациент. Това е подигравка с цяло съсловие. Всички преглеждат", продължи още личният лекар, пише Novini.bg.

Той потвърди, че наистина няма места в болниците. Дори болни лични лекари не могат да бъдат хоспитализирани.

"7-8% от пациентите влизат в болница. Това е, трябва да спрем притока, а не да бършем водата. В един момент болниците ще се препълнят", добави още д-р Миндов.

 

Той посочи, че някои от по-възрастните му колеги дори са си прекратили практиката. Д-р Миндов каза, че знае за лекари, които лекуват по телефона, но те са единични бройки и заради тях не трябва да се демонизира цялото съсловие.

"Лично аз преглеждам абсолютно всеки ден. Никой няма да върна. Трябваше някой да обвини. Бяха му виновни маските, сега сме ние, утре ще видим кой е. Каква работа иска повече да му свърша? Ако стане министър, представете си какво ще се случи... Отидете и вижте как хората се справиха и се справиха ефективно! Колко души, лекари, още трябва да измрат? Ние няма откъде да внесем", продължи с коментара си д-р Миндов.

В думите му имаше и критика към цялостната организация за справяне с пандемията.

"Хората са на предела на нервите си. Тъпчат ни, мачкат ни отвсякъде. Няма кой да ги замества", предупреди още специалистът.

Д-р Миндов направи и важно съобщение във връзка с електронните направления за PCR. 

"Няма да има скоро електронни направления. Някой не си е свършил работата – Информационно обслужване. На 6 ноември трябваше да бъде готов софтуерът. Някой не си върши работата в тая държава!", възмути се.

А по отношение на вида тестове, личният лекар каза, че е много важно пациентите да определят от кога са им симптомите, за да се прецени какъв вид тест да им се назначи - PCR или антигенен. Подчерта, че само с PCR може да се влезе в болница.

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Горан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 9865 | Одобрение: -3780
така наречените докторчета отстъпват от задълженията си на лекари, това е все едно военните които се ползват от облагите  на армията при евентуална война да кажат аз няма да участвам, тези измислени докторчета се насраха от страх от една елементарна въздушно капкова инфекция, аз вярвам на доцент Мангъров той е единствения трезвомислещ лекар в държавата
да ама не
2
0
бай Иван (преди 1 годинa)
Рейтинг: 951 | Одобрение: 216
Ей, Минджов, всички лекари лекуват по телефона! Даже в кабинетите си имат една червена линия и си до там. Нито кръвно мерят, нито желаят да те прослушат, нищо. Просто си говорите от разстояние.
1
0
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 62959 | Одобрение: -4751
Не е задължително да има рима, моментът на изненадата е по-важен. Вчера стъпих в саламура, тя ми стигна до...коленете.Ухилен
6
1
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 227828 | Одобрение: 21518
Явно Другарят Миндов иска да подскача в цирка на ГЕРБ.....Явно му е по-изгодно....защото интересът клати пърчовите мъди.....Няма рима, ама е вярно.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама