Д-р Сардовски: С ваксините смъртността се отлага и не се товари здравната система, но не са панацея

01.12.2021 / 20:52 3

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

"За новия вариант още нищо не се знае. Аз съм специалист по вътрешни болести. За разлика от някои, които преразказват прочетеното от медицински списания, без да са лекували хора, особено пък някои математици, които са фалшиви и не са математици и не само че нямат медицинско образование и не са виждали пациенти, а хвърлят едни числа в пространството. Те четат същите неща, които и аз чета, но за разлика от тях преглеждам пациенти с Ковид." - обясни по 7/8 тв д-р Светлозар Сардовски. 

"Това е опит не в лечението, защото лечение няма, но в поведението. На теория е едно, но на практика е друго. Ваксините са такъв пример. Те би трябвало да имат над 95% ефективна защита, но сега в условията на делта варианта се оказва, че ефективността им е спаднала изключително много 

Защитата от смърт е около 80%. Над 65 години обаче с наличието на заболявания, водещи до понижен имунитет, тази защита спада. След третия месец, след последната ваксина, защитата пада главоломно. Вирусът се размножава и заобикаля защитата. Той се изменя, за да заобиколи тази защита. 

Не че ваксинте са лоши. Но те трябва да се адаптират, за да ограничим вируса. Сега се разбра, че чрез ваксините колективен имунинет не може да има. От естествено преболедувалите по-лесно ще стане придобит имунитет, дори чрез ваксинираните, когато и те преболедуват. Иначе започваме всичко отначало. С ваксините само се забавя процесът, смъртността се отлага и не се товари здравната система. Което не е малко. Важното е да се знае, че ваксината не е панацея. За това трябва да се използват всички други методи - пазене, хигиена, маски, избягване на контакти. Не трябва да бъдат обвинявани хората, че са простаци. Това не е пандемия на неваксинираните, а е пандемия на всички." - обясни медикът.  
 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
2
142006 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 6856 | Одобрение: -124
ПРОСТО ВАКСИНИТЕ НЕ ДЕЙСТВАТ НЯМА СМИСЪЛ ОТ ТЯХ
2
2
stefanhstefan (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3461 | Одобрение: 581
Точно и ясно!
2
0
Чичкото (преди 1 годинa)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Малко отрезвяваща истина във водовъртежа на тоталното инфорнационно малоумие
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама