Д-р Тренчев: Не протест, трябва всенароден бунт или военен преврат!

10.12.2014 / 15:23 11

Президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев поясни, че няма смисъл от протест "в тая държава" и затова членовете на синдиката, който оглавява, са се отказали от протеста, който утре ще бъде в София. В протеста ще участват само членовете на КНСБ, пише "Блиц". 

Те не са съгласни с увеличаване на възрастта и стажа за пенсиониране. В предаването "12+3" д-р Константин Тренчев припомни, че има документ, подписан от социалните партньори и първото правителство на ГЕРБ за реформите в пенсионирането.

"Ние питахме представители от всички наши федерации и региони и те казаха, че много пъти са излизали на протест, но особен резултат не се е получил. Според тях трябва да се търсят други форми и начини, за да се въздейства на управляващите. Сегашните управляващи са на един месец. Другите форми трябва да са доста по-твърди, защото не е въпросът да дойде човек, да повика един-два часа и после те да правят каквото си искат. Трябва да се търсят някакви ефективни форми. Според нас по-ефективно беше по места да се протестира. Определени сектори са много зле, там, така или иначе, ще има протести - и в енергетиката, и в "Напоителни системи", ако не се наремят решения... И пет хиляди, и десет хиляди да излязат, без да запалят поне едно двайсет автомобила, нищо няма да направим в тая държава! Вдигнал съм вече ръце от тая психика!", разочарован е водачът на "Подкрепа". 

Той обяснява, че докато в тая държава хората не разберат, че само с някакви по-корави действия могат да принудят политиците да направят нещо в тяхна полза, няма смисъл просто да се хабиш! 

"Като гледам политиците, вече считам, че господин Морфов е прав. Или трябва някакъв всенароден бунт, или трябва военен преврат! Военен преврат не може да стане, защото няма подполковници. Това не е никаква армия, това са едни торбари-тъпанари по 120 кила, които вече за нищо не стават и на брой вече не са достатъчно, така че от тази гледна точка нещата са обречени. Ако не дадат заплати в енергетиката, народът ще наскача, ще спре и токът, може и някаква промяна ще има. Нещата са страховити, всеки се спасява самостоятелно... Има прекрасен документ, подписан от Бойко Борисов и Тотю Младенов, от една страна, и от другата страна е моят подпис, на Пламен и на всички работодатели още 2010 година, че ще правим пенсионна реформа. Лицето идиот Дянков се присети и рече "Няма да е така!", обяснява краха на различните социални начинания д-р Тренчев. 

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
iTechnology (преди 5 години)
Рейтинг: 3603 | Одобрение: 1053
7
0
krasko (преди 5 години)
Рейтинг: 7724 | Одобрение: 2719
тоя измекяр да си гледа шкембеджийницата в сан франциско....той е на хранилка при дс т.е.,е един от предателите на българия....с това изказване иска да си пише един актив и да покаже някаква дейност за пред народа.....профсъ\зите в страната са пълна "0" благодарение на него и ще продължат да бъдат ,докато народа не го скъси с една глава ,както и на всички "специални държавни органи" ,виновни за положението у нас.....не обвинявайте само политиците....има мафия да ги управлява и дс да ги брани...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама