php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

Д-р Трифон Вълков: Ако извънредното положение продължи, можем да се влачим така до плюс безкрайност

08.05.2020 / 23:10 1

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Инфекциите могат да са въздушно–капкови, предавани по полов път, по механизма на външни покривки и комплексно предаване. Последното касае коронавирусната инфекция, коментира във вечерното шоу на Слави Трифонов лекарят по инфекциозни болести д-р Трифон Вълков.


"Коронавирусната инфекция се предава с множествен механизъм, но прилича на въздушо–капковите инфекции, прилича на грипа. 

Има маски, които човек трябва да носи 15 минути, има и такива за по 12 часа. Лекарите имат маски за по един час и после трябва да ги сменят. Не ни казаха какви маски да носим, защото не могат да осигурят такива бързо и масово. 

Този вирус има индекс R0 - 3, при морбили е 15 – един може да зарази трима или 15 човека. 

Маскитеq които масово се носят, не са подходящи. Една маска става опасна за самия човек след известно време. Ние имаме огромен брой бактерии в устната кухина и издишвайки, ги вдишваме отново.

СЗО на няколко пъти направи грандиозни гафове.

Тази блокада на София беше малко след дъжд качулка. 

Хората се убедиха, че ножът е дървен, че адът няма да слезе на земята, то няма е сега и коронавирусът няма да е причина за това. Ако ние продължаваме да сме в това извънредно положение, можем да се влачим с по 20 - 50 нови заболели на ден до плюс безкрайност. Може да се движим в парабола.

В есенно-зимните месеци може да има пик, но няма да е като сега дори в Западна Европа. Вирусоносителите ще са си такива независимо от всичко. Този вирус ще обиколи земното кълбо и всички ще се срещнат с него. Между 80 % изобщо няма да разберат, че са се срещнали. 14-15 % ще са с тежки оплаквания, а някакъв процент ще оформи смъртността. 

Препоръките са най-възрастните хора, такива с придрижаващи заболявания, по възможност да си стоят вкъщи, да не контактуват много с други. Трябва да има оформяне на широкомащабни мерки в болниците, които би трябвало да поемат заразени, защото това ще се наложи. Глупаво е да ограничаваме училищата и детските градини. Да спираме младите да излизат е лишено от медицински смисъл", завърши докторът.

"Сложно ли беше да не затваряме икономически държавата?! ...Сега псувам наум. Защото ако го направя на глас и стигне до СЕМ, няма да добре", обобщи Слави Трифонов. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 18335 | Одобрение: 3005
Точно това е целта на управляващите! Защото всяко масово събиране на хора за протести, ЩЕ Е ПОДСЪДИМО!!! ГнявГнявГняв
Марио Кроненберг

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik