ДКЕВР не се огъна пред "Булгаргаз" - цената на газта остава същата

12.11.2014 / 20:16 3

Природният газ няма да поскъпва, категорични са от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Според регулатора, "Булгаргаз" няма никакво основание да вдига цената на синьото гориво от януари, съобщава News 7. 

От "Булгаргаз" настояват за малко над 2% увеличение в цената на природния газ или увеличение от 12,48 лв. на кубик. Причините - съотношението лев/долар, цените на алтернативните горива и нормативните актове за регулиране на цените. От ДКЕВР обаче категорично заявиха, че "Булгаргаз" иска поскъпване на синьото гориво заради по-ниски от очакваните приходи от продажби.

Компанията иска по-високата цена да бъде факт от началото на следващата година – т.е. за месеците януари, февруари и март на 2015 г.

Мненията за ефекта от поскъпването са различни. Преобладава тезата, че исканото увеличение е минимално и не може да се отрази върху сметките за парно. Според експерти скок до 5% обикновено се поема от самите топлофикации.

Опитът обаче показва, че поскъпване на горивото под тази граница се отразява върху парите за парно. Подобно опасение изразиха и от държавния регулатор и побързаха да прекратят темата в зародиш.

Окончателното - по-високата цена на природния газ ще бъде предложена на 11 декември. /"ПЕТЕЛ"

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
ivaylo (преди 8 години)
Рейтинг: 4515 | Одобрение: 55
бравоооооо , догодина ще я вдигнат двойно не се притеснявайте :)
ft
0
1
teodor999 (преди 8 години)
Рейтинг: 7551 | Одобрение: -649
Най-вероятно това е временно решение!
0
0
AlSists (преди 8 години)
Рейтинг: 1270 | Одобрение: 590
Следва продължение.....ДКЕВР се огъна пред "Газпром" - цената на газта не остава същата!!!! ....Все пак зима иде!!! ...Също както в познатите ни сапунки!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама