ДВУЕТАЖНА СГРАДА НИКНЕ НА ПЛАЖА "ВЕТЕРАН" (СНИМКИ)

23.01.2013 / 11:17 19

Десислава Димитрова, Александър Тодоров
Снимки: Румен Сарандев


Солидна постройка никне на метри от морето на плаж “Ветеран”, сигнализираха читатели на Petel.bg.

Репортерска проверка установи, че става дума за двуфамилна сграда, предназначена за курортно обитаване. Строежът е започнал в началото на месец октомври м.г.

Случайно или не, на информационната табела на строежа е допусната грешка в името на фирмата-собственик. Посочено е дружеството “Весмар”, което обаче няма нищо общо с градежа.

Реален възложител е варненската фирма “Весмар Вилас”. Проверка на Petel.bg в регистрите сочи, че съдружници в дружеството са Славка Атанасова и Десислав Гатев. Последният е и съсобственик във фирмата строител - “Варненски строежи”.

Работници на обекта отказаха да коментират предназначението на сградата.

Видимо с просто око е, че сградата е “изяла”, част от гората, която разделя пътя и плажа в район “Прибой”. За изливане на основите е съборена и част от крехкия скат зад плажната ивица.

Вижда се, че конструкцията на сграда е отделена от пясъка с висока циментова стена. Земната маса и огромни камъни, върху които е лята основата са изхвърлени на самия плаж.

Продължава леенето на бетон, а строежът трябва да приключи до месец март през следващата година.

Petel.bg се обърна за коментар и обяснение към Областна администрация - Варна за строежа. Зам.-областният управител Пламен Манушев заяви, че ще направи проверка. 

Очаквайте продължение!

Petel.bg


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама