Да си дядо в България е наказание! Бай Пешо живее в трабанта си от 7 години! Тази зима може да умре!

11.12.2014 / 15:06 12

Какво ли е, когато домът ти е по-малък от метър на метър - това може да каже 62-годишният Петър Станев от Русе, който от около 7 г. живее в трабанта си.

Мъжът остава без покрив над главата, след като се развежда през 1989 г. Съпругата му го изхвърля. Първоначално отива у сестра си, но тя решава да продаде семейната къща. Оттогава Петър остава без дом, а по-късно и без пари, след като ги дава по доктори, за да оправят проблем с краката му.

Зимата в трабанта е сурова и мъчна

Животът на Петър става с всяка изминала година все по-тежък, след като и двата му крака се схващат и той остава неподвижен. Трабантът, който от години е единственият му дом, дори не е негов.

"Колата не се движи и не е моя. Само я обикалям от време на време", разказва за ежедневието си човекът. Той върви трудно с два бастуна.

Трабантът е пълен с малкото вещи, които Петър притежава. Дядото не взима и пенсия, тъй като проблемът с краката му не му позволил да продължи да работи и да събере необходимите години. Не само топлата храна е рядкост за Петър, той рядко въобще успявал да сложи нещо в устата си. Поради невъзможността да се движи не може да се запише дори в социална кухня, тъй като трябва всеки ден да отива дотам, а за него това е непосилно. Добри хора от блок наблизо до трабанта къща му носят кой каквото може и така засега някак си свързва двата края, без да е умрял от глад.
За случая на Петър става ясно преди 3 г., но той категорично отказва да бъде настанен в приют. След като почти е замръзнал в трабанта си, преди няколко дни все пак се е съгласил да отиде в социалното заведение. Петър вече е с изпрани дрехи, на топло и може да опита дори готвена храна. Цяла зима ще му е осигурен нормален живот.

 

Баба с къща от кашон в центъра на София

В малка колибка, направена от няколко кашона, живее възрастна жена от София. Импровизираният дом е в центъра на София близо до президентството. Бабата "живее" в него от години.

74-годишната Мария Милева има 37 г. трудов стаж като медицинска сестра. Получава мизерна пенсия, която й стига за закуска, а понякога и за скромна вечеря. Обяд Мария не може да си позволи, както и лукса да се изкъпе.

Възрастната жена остава без дом, след като през 2005 г. цигани пребиват до смърт сина й Даниел Иванов. Убийците фалшифицират документи и отнемат къщата й в село Волуяк.

Източник: Bgdnes.bg

Снимки: Вестник "Бряг"


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
Horoskopi (преди 6 години)
Рейтинг: 733 | Одобрение: -62
Еее, това е много тъжно, до къде се докарахме не е истина. Институцииите къде са?
Всички хороскопи на едно място Хороскопи - Хороскоп 2015 - Оракул - Блог - Да науча
1
0
milko-humata12 (преди 6 години)
Рейтинг: 144 | Одобрение: 34
Тая скапана държава е виновна!
4
6
Мода Стил (преди 6 години)
Рейтинг: 1461 | Одобрение: -729
9
7
iTechnology (преди 6 години)
Рейтинг: 3603 | Одобрение: 1053
Само като му видях очичките на човека и се просълзих..
11
7
Kr1s0 (преди 6 години)
Рейтинг: 789 | Одобрение: 349
Нашите мили политици се радват на заплатите си. Неможе ли някой от тях да помогне на тези хора.
Преинсталиране на Windows. Компютърни услуги.
8
9
Владимир (преди 6 години)
Рейтинг: 823 | Одобрение: 8

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама