Дадоха на съд варненски съдия заради престъпление срещу правосъдието

20.03.2017 / 15:14 5

Снимка: Булфото

СЗ “Антикорупция“ – СГП внесе днес обвинителен акт срещу Св. Георгиев – съдия от Окръжен съд - Варна за престъпление против правосъдието, съобщиха от прокуратурата.

Св. Георгиев е обвинен в това, че на 02.12.2016 г., в сградата на Съдебната палата в гр. Варна е склонявал прокурор от Районна прокуратура - Варна, да наруши свои служебни задължения във връзка с правораздаването. Той подбуждал прокурора да вземе решение, противно на вътрешното му убеждение и доказателствата по делото и да прекрати разследване срещу извършител на престъпление по чл. 338, ал.1 от НК. Мотивирал го е да приеме, че деянието е малозначително по смисъла на чл.9, ал.2 от НК, т.е. не е престъпление.

Прокурорът от РП - Варна не се е поддал на въздействието на съдията и е внесъл обвинителен акт срещу извършителя в Районен съд – Варна.

Предстои СГС да насрочи разглеждане на делото, пише 24 часа.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
moryak (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
vsichki sa za pandiza
0
0
moryak (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
nai korumpiranata sistema v bg
1
0
хореишо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кога ще осъдят прокурор полицаи оперативен които карат изнудват хора да стават свидетели? това не е ли вид престъпление срещу правосъдието? Последните години масово делата са такива. Нагло изнудване от прокуратурата да се сключват споразумения. Фалшифициране на доказателства, каране на експерти да лъжат, даже си ги избират точно кои да са че иначе може номера им да не мине. Дават показания и нагло лъжат и то в съда и това минава ако почне да им се чупи стомната на делото забрави да се назначи друг експерт и да не участва този които е дал първото мнение ако чуят за следствен експеримент съдията го отказва на момента че прокурорката предварително си е сложила памперс да не загуби делото че реално всичко е вид гадаене цялото дело. Възможно, спонтанно неизвестно лице само просъдата трябва да е известна. Поне господ ги наказва такива гадове, рак, инсулти инфаркти, и гадни болести. Това е щото са били долни и не са били принципни. Но явно ще се почне да се отмъщава за всичко големите хорешовци всеки за тях е виновен а те прави. Смешници с купени дипломи! 
3
0
хореишо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Само се питам, след очевадния случай на натопения съдия Светлозар Георгиев, дали ще е достатъчен за да СЕ СЪБУДЯТ ВСИЧКИ СЪДИИ?????? Освен ако и между тях има такива, които да ги държат за топките. Не може прокурорите за кой ли пореден път да ги „СГОТВЯТ” и те да продължават да спят! Моят въпрос е към съдиите: „ЗАЩО СПИТЕ? ЗАЩО НЕ ЗАЩИТИТЕ ИМИДЖА НА СЪДИЙСКОТО СЪСЛОВИЕ? Не вярвам да Ви харесва да Ви готвят, колкото и да сте ВКУСНИ!!!
3
0
хореишо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Сега съдиите като сготвят те здравка задгорска която редовно ходи да ги наговаря за мерките за неотклонение какви мерки да дава съдията случаино на кафе ще и го върнат с лихвите. Тази незнам дали до края на годината вместо шеф на районенна прокуратура както се готви да е в повеляново девня или новата и работата на госпожа споразумение че тя почти няма спечелено дело по друг начин да е адвокат да може да си практикува споразуменията колкото иска. На дали някои би я наел за адвокат че тя като прокурорка е еталон за некадърност като адвокат няма да е нищо по различно. Само служебен защитник тя за друго не става. Но както се казва ще поживеем ще видим. Тази здравка определено е чакат изненади.
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама