Дългоочакваната сграда "Ахат" вече е напълно завършена! Ето къде може да е домът на мечтите Ви

13.03.2018 / 18:55 0

Освещаването на новия дом не е само една древна и съкровена българска традиция. Това е и повод да се празнува успешният завършек на един градеж и да се говори за следващите.
Със заслужена гордост от свършената работа, инвестиционната компания Явор АД, част от Интерком груп ООД, събра във варненския квартал „Младост“ новодомци и официални лица на празника за освещаването и въвеждането в експлоатация на сграда „Ахат“.


Архитект на жилищна сграда „Ахат“ е Янко Петров, а изпълнител на грубия строеж-Одесосстрой ООД. Довършителните работи се извършиха от Солей 06 ООД.
Сградата се намира в сърцето на жилищен квартал „Младост“ до детска градина и Медицински център „Санита“. Завършеният проект се отличават с качество,  уютна визия, функционалност и отлична локация.


В непосредствена близост до новата сграда е изграден най-големият в града спортно-развлекателен център с 4 игрища, детски кът и закрита зимна пързалка.  В близост е и обновеният стадион за лека атлетика „Младост“. Жилищна сграда „Ахат“ разполага с 8 етажа и РЗП от 4400 кв. метра.

Добрата съдба на градежа беше зададена още от първата му копка. Тогава с тържествен водосвет и литургия бяха осветени камъни, един от които  - полускъпоценен камък ахат. Осветените камъни останаха положени в основите на сградата  за здраве, късмет и просперитет на всички новодомци.

За построяването на жилищна сграда Ахат са подбрани висококачествени строителни материали: тухли „Porotherm” на „Wienerberger”, топло изолационен пакет и минерална мазилка на Вебер, луксозен асансьор Орона, каменна стенна облицовка, 7-камерна
дограма – дървесен цвят с четири сезонен стъклопакет. За общите части е предвиден италиански гранитогрес и алуминиеви парапети.

На тържеството по освещаването, извършено от отец Добромир присъстваха кметът на район „Младост“ г-н Христо Христов, проектанти, клиенти и партньори на Явор АД. В центъра на церемонията все пак в този ден бяха новодомците от „Ахат“.
Явор АД работи по нови и амбициозни проекти, които ще осигурят за мнозина техния мечтан дом.


Комплекс „БРИЗ ПАНОРАМА“  е с РЗП от 15 000 кв. м. Жилищната сграда разполага с  дворно място от 2 декара, с богато озеленяване, без достъп на автомобили. За живущите в комплекса е предвидено мултифункционално спортно игрище, детска площадка и беседка с барбекю. Сградата е умело ситуирана с много въздух и пространство около нея, така че нищо да не спира погледа във всички посоки. Дори от
по-ниските етажи се разкрива  прекрасна морска и градска панорама.


Строежът започна през април 2017 г., крайният срок е предвиден през месец октомври тази година. Към днешна дата са продадени 70% от жилищата. Все още тристайни от 70 до 150 кв. м и комфортни четиристайни апартаменти очакват своите купувачи.
Строителните работи в жилищен комплекс „БРИЗ ПАНОРАМА“ се извършват по планирания график. Предстои изграждане на последния 11-ти етаж в първи и втори вход. Монтирана е  дограмата до 7-ми етаж. Към този момент в 3-ти вход  се полагат вертикали към шести етаж. 

Очаква се финализиране на грубия строеж в началото на пролетта. Друг проект на строителната компания е сграда „ЯВОР“. Уютна седеметажна жилищна сграда в ж.к. Младост, в близост до Детска градина и училище. От Изток, Юг и Север граничи със смесена – широколистна и иглолистна гора. От запад е отворена градска панорама
с богато озеленяване, без високи обекти в близост.

Сграда „ЯВОР“ е разположена в дворно място с площ 2000 кв. метра и е с общо РЗП 6200  кв. м. Архитект е Мирослав Сталев, изпълнител на грубия строеж - Перинов и синове ЕООД.

Дадено е началото на строителните работи, като сградата е достигнала кота 0. Крайният срок е предвиден през ноември 2018 г. Към днешна дата са продадени 90% от жилищата. Останали са четири двустайни свободни апартаменти.


„В момента проектираме пет луксозни еднофамилни къщи, разположени в дворно място от 5 декара в кв. Виница, на изключително комуникативно място – в близост до главен път, на една минута разстояние от автобусна спирка и на 900 метра от центъра на квартала.
Къщите ще разполагат с 600 кв. м дворно място, ще са с РЗП от 350 – 450 кв.м, с директна морска панорама от всеки етаж. Приключваме и проектирането на жилищна сграда с административна част с РЗП – 16 000 кв. м. Сградата се намира в кв.
Младост, до СУ „Гео Милев“, срещу МЦ „Младост“. Всеки момент ще дадем началото на продажбите на апартаментите. Естествено първите винаги имат предимство.
Вярваме за всички е видно, че нашите реализирани и настоящи проекти се отличават с качество, стил, уютна визия, функционалност и отлична локация“- съобщиха от Явор АД.
 Тържествената церемония приключи с традиционната томбола за новодомците на „Ахат”, голямата награда беше 55 инчов смарт телевизор „Филипс”. На всеки собственик беше раздаден и ключодържател с камък Ахат.

www.yavorad.com
тел: 0877632020

*РекламаПоследни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама