Данъчни експерти затвориха обекти в „Албена” и „Златни пясъци”

19.06.2017 / 15:57 1

В курорта „Албена” инспектори от „Оперативни проверки“ към териториалната дирекция на НАП-Варна, са проверилис в късните часове на почивните дни 12 търговски обекта, разположени по централната алея. Магазин за продажба на хранителни стоки ще бъде запечатан за 30 дни, тъй като в него на клиентите не са издавани касови бележки. В други три обекта са съставени актове за разлика в касовата наличност – съобщи Красимир Павлов от териториалния офис на НАП-Добрич, пише "24 часа".

Проверени са и 27 търговски обекта на първа линия в курорта „Златни пясъци”, като съставиха 10 акта за административни нарушения. В три магазина за продажба на дрехи, офис за туристически услуги, два магазина за аксесоари и пункт за продажба на сладолед данъчните са установили, че за извършените продажби търговците не издават касови бележки. Освен съставените актове и седемте обекта ще бъдат запечатани за срок до 30 дни. Другите три акта са съставени за установена разлика в касовата наличност и регистрирания на фискалните устройства оборот от продажбите.

На крайбрежната алея във Варна са извършени 22 проверки на търговски обекти. Съставени са три акта за установяване на административно нарушение-разлика в касовата наличност. По време на проверките са посетени и пет обекта, от които публичните изпълнители от териториалната дирекция са иззели парични средства от касите. Става въпрос за три ресторанта и два коктейл бара на крайморската алея, чиито собственици имат просрочени данъчни задължения и отказват да ги погасяват доброволно. Общата сума на иззетите парични средства е в размер на 5000 лева.

Нарушенията се установяват от инспекторите чрез извършване на контролни покупки, съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти, проследяване на плащанията и отразяването им в касовата книга на обектите. Установените при проверките обороти от продажби се съпоставят с данните получени в НАП чрез дистанционната връзка на фискалните устройства.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
street racer (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кво затвориха - сложиха една лепенка. Хайде да видим в сряда, дали няма да се работи!? Имало в чекмеджето 300-400 лева повече - хайде сега, той бармана нали за този бакшиш работи! Даже двама свидетели днес подписаха декларации, че са дали по няколко лева бакшиш, А да видим сега... А после - и последиците за нап, мап и другите бок********
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама