Данъкът за такситата във Варна вече е ясен! Ще се плаща 690 лева на година на кола, очакват се протести!

29.09.2016 / 15:25 18

690 лева на година под формата на нов местен данък ще плащат такситата във Варна. Размерът му беше приет на сесията на общинския съвет, след като вносителите на предложението за него промениха първоначалния му вариант, който беше 850 лв.

Лидерът на синдикат "Авто 94" Димчо Иванов заяви, че след приемането на данъка в този размер може да се очакват протести. "Въпреки срещите, не постигнахме разумен размер на данъка. За да започне един таксиметров шофьор работа, дава по 8-9 хил. лв. на година. Минималната цена е 75 ст., всички карат на нея. Един шофьор трябва да работи по 20 часа, за да оцелее, а това забранено – може до 8 часа. При този данък, трябва да се вдигнат тарифите. Това е геноцид срещу бранша в полза на някой монополист, който може да го плати и да обвърже шофьорите с договори за 10 години. Непосилно е да го плащаме, ще последват протести", обясни Димчо Иванов.

Общинският съветник Димитър Карбов коментира, че държавата не е постъпила добре, прехвърляйки отговорността за данъка на общините. "Идеята да се осветли този бранш, няма да се състои. Както и при определянето на минималните и максималните цени, така и за данъка, ние не разполагеме с никаква методика. В крайна сметка, потърпевши ще са клиентите. Държавата прехвърля топката в нашия двор. Години наред, този бранш не е внасял нищо в държавния бюджет. Въпросът обаче не е решен, защото в крайна сметка превозвачите стават заложници на шофьорите", коментира Карбов. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 43800 | Одобрение: -1925
Още може, за тез тюфлеци дето само седят и се чудят къде да сложат помпичката за тарифата, че да не правят излишни движения. Търтеи, който го мързи да бачка става полицай, пазач, пожарникар, военен, бакшиш !!!
2
4
МоРсКи (преди 7 години)
Рейтинг: 2980 | Одобрение: 1160
Тия 240 боклука горе пак искат да лапат. А на коментарите малко им е .... ами хайде станете бакшиши да ви видя колко ще ви хареса и как ще се видите с пари! Защо никой не пише за 50 те милиона от русия за които боко и компания си затварят очите покрай поредното препродаване на виваком???
VHG
2
7
zakluch (преди 7 години)
Рейтинг: 31170 | Одобрение: 5610
Данък - тук, данък - там, такса тук, такса там България, ай честитю
Повече за мен тук Ключодържатели

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама