Даниел Лорер: Булгаргаз не полага усилия да събере дължимото си от ТЕЦ "Варна"

16.01.2023 / 20:13 2

Кадър БНТ

Темата за отношенията между Булгаргаз и ТЕЦ "Варна" отново бе повдигната днес от политически лидер край морето.

Булгаргаз непрекъснато се оплаква че няма пари, няма ликвидност. Същевременно ТЕЦ Варна му дължи 37 млн. лева, но Булгаргаз не полага достатъчно усилия, за да си събере парите. Това заяви във Варна депутатът от Продължаваме промяната Даниел Лорер, съобщават от пресцентъра на партията.

Продължаваме Промяната вече подаде сигнал в ДАНС относно волна или неволна небрежност от страна на Булгаргаз и несъбирането на 37 милиона на ТЕЦ Варна.

В началото на 2022 г. Булгаргаз е изпратил сметка на ТЕЦ Варна за 37 млн. лева, което задължение ТЕЦ-ът признава, но не плаща. След това е подадена и искова молба. Вместо обаче Булгаргаз бързо да осъди ТЕЦ Варна и да си прибере парите, решавайки проблема с ликвидността, той по необясними причини протаква делото. Подобни действия не могат да бъдат логично обяснени, уточни Лорер, пише novini.bg.

Депутатът засегна и темата за Пловдивския панаир. По думите му през 2016 г. държавата е подарила на Община Варна 16.3 млн. акции в Международен панаир Пловдив. Той посочи, че през 2017 г. ГЕРБ е задължил своите общински съветници в ОбС Варна да приемат решение, с което да задължат кмета на Варна да върне акциите на държавата. Няколко месеца по-късно се оказва, че всъщност кметът бездейства и не предприема никакви действия за прехвърлянето на акциите, допълни депутатът.

Според него В тази ситуация ОбС Варна е трябвало да потърси своите права и да помоли съда да принуди кмета да прехвърли акциите. През годините Портних, Гергов, общинските съветници на ГЕРБ и всички други участници в сделката хем тушират общественото напрежение, хем постигат изначалната си цел - да извършат една скрита приватизация на изключително ценното дружество, каза още Лорер.

По време на срещата организирана от Продължаваме промяната бяха дискутирани и други теми като бюджета на община Варна и придобиването на т.нар. "дупка" за 43 милиона лева.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
1
Нане (преди 1 годинa)
Рейтинг: 30048 | Одобрение: 5283
Шебек
6
1
Off Road (преди 1 годинa)
Рейтинг: 26146 | Одобрение: 6511
Убу де, вие синковци, когато бяхте на власт, как решихте проблема? А този с Росенец?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама