Дариха маса за тенис на Православния център за духовно обгрижване на наркозависими (снимки)

08.11.2018 / 15:55 0

Дирекция „Спорт“ към община Варна съвместно с фондация „Бъдеще за тенис на маса“ дариха на Православния център за духовно обгрижване на наркозависими тенис маса с комплект хилки и топчета за игра. Дарението е по повод големия християнски празник на 21 ноември – Ден на християнското семейство. Целта на това дарение е да се стимулират пребиваващите в приюта за активни занимания със спорт, което подпомага тяхното лечение. Спортът е една от най-важните предпоставки за физическо и психическо здраве на обществото.Православен Център за Духовно Обгрижване на Наркозависими (ПЦДОН) е основан през 2004 г. за да посрещне нуждите на търсещите помощ хора, зависими към психоактивни вещества (наркотици или алкохол), и на техните близки.

Центърът осъществява своята дейност в защитено жилище, което се намира в двора на храм „Свети Цар Борис”, в кв. Аспарухово, гр. Варна. Разполага и с отделно преходно жилище, в което реализира дейностите по ресоциализация на участниците в програмата.

ПЦДОН е резидентна (24 часова) програма, тип „Терапевтична общност”, в която се осъществява психосоциална рехабилитация и ресоциализация на зависими или злоупотребяващи с психоактивни вещества, включително с алкохол, и на техните близки, обгрижвайки ги физически, психически и духовно, като дейността се развива върху основата на православното християнство.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама