Държавата: Платете си данъците веднага иначе ще ви вземем хляба и колата

19.08.2015 / 10:47 8

Илюстрация: Булфото

3 600 физически лица, които не са платили своите актове към КАТ и другите органи на МВР, ще получат обаждане от НАП в следващите 30 дни, съобщават от приходното ведомство. Задълженията им към бюджета са общо 3.3 млн. лв. В информационната кампания са включени всички физически лица, които имат непогасени задължения в общ размер до 5 000 лв.

Предишни информационни кампании на НАП са доказали, че телефонният контакт е ефективен и евтин метод за насърчаване на клиентите доброволно да покрият дълговете си към бюджета. Данните сочат, че след телефонен разговор над 70% от длъжниците внасят задълженията си в уговорения срок.

Невнасянето на публичните задължения в 14-дневен срок след позвъняването може да доведе до налагането на обезпечителни мерки и стартиране на процедура за принудително събиране на дълговете. Един от най-често използваните способи за събиране на дългове е налагането на запор върху заплатата на длъжника или на притежаваните от него моторни превозни средства и продаването им на търг. От НАП уверяват, че ако в двуседмичния срок след позвъняването постъпи плащане, няма да се пристъпва към продажба на имуществото на длъжника.

За длъжниците с актове към МВР в размер над 5 000 лв., публичните изпълнители на НАП директно ще пристъпват към налагането на запори, изземване на моторни превозни средства и публична продажба. 

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон! 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
zakluch (преди 8 години)
Рейтинг: 31181 | Одобрение: 5611
Идат избори, трябват кинти за партиите, треа се бръкне в кацата с медец ...
Повече за мен тук Ключодържатели
2
2
БГ (преди 8 години)
Рейтинг: 1470 | Одобрение: 635
Щом нарушават правилата ще си плащат. Аз като нарушавам си плащам. Като толкова реват, че нямат пари, да не нарушават правилата. Чисто и просто!
3
3
shinda (преди 8 години)
Рейтинг: 148 | Одобрение: 43
Само, че навън всеки си плаща глобите и всеки спазва законите и правилата, без накой да го подкани, а на нас все някой ни е виновен
8
4
Варна (преди 8 години)
Рейтинг: 92131 | Одобрение: 38206
Ако в гърция ги рекетират така  утре на улицата ще има митинг от 200 хиляди души но тук понеже сме робски народ си траем и обръщаме джобчетата за да хрантутим тумбаците в парламента
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
4
3
Варна (преди 8 години)
Рейтинг: 92131 | Одобрение: 38206
и като ги платим тиквата ще ги открадне
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
2
8
БГ (преди 8 години)
Рейтинг: 1470 | Одобрение: 635
Така трябва да е!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама