Държавата погва с проверки за тока трите ЕРП

11.01.2019 / 16:25 5

Снимка: Канал 3

От 15 януари стартират проверки на трите електроразпределителни дружества, съобщи енергийната министърка Теменужка Петкова на съвместна пресконференция с КЕВР. Екипите на министерството и енергийния регулатор вече са комплектовани, пише Канал 3.бг.

Ще се проверяват на случаен принцип електромери и ел. табла, за да се разбере дали отчетеното отговаря на действителността, обясни Петкова.

"Това, което ще бъде обект на проверка на трите дружества от страна на Министерство на енергетиката касае техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти. Ще бъде извършен отчет на електромерите, на електромерните табла. От страна на Регулатора ще бъдат извършени проверки в рамките на компетентността на КЕВР", каза още енергийната министърка.

Теменужка Петкова обясни, че тази мярка е продиктувана от проведения преди броени дни извънреден Национален съвет за тристранно сътрудничество.

"Основната тема беше свързана със сектор "Енергетика" и по-специално с цените на свободния енергиен пазар. Притесненията и въпросите, които бяха поставени и от страна на синдикатите, и от страна на бизнеса, предизвикаха доста широк отзвук", коментира Петкова.

Попитана каква е връзката на мярката с проверката с цените на свободния пазар, министърът коментира: "Г-н Иванов спомена, че на БЕХ на платформата „ден напред“ повече от 30% от търговията с ел. енергия, се осъществява именно от трите електроразпределителни дружества. Те оттам закупуват своята енергия за така наречените технологични загуби. Смятам, че е редно държавата, контролните органи да направят своите проверки по отношение на това да проверим тези количества, които българските граждани и българският бизнес плащат и отговарят на употребеното от тях количество", категорична е Теменужка Петкова.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама